60.000 litri de lapte vor fi aruncati la canal ZILNIC daca patronul unei ferme de vaci din Danemarca nu mareste salariile angajatilor români. Sindicatul 3F „Românii erau platiti sub limita legii, amenintati ca vor fi dati afara si nu vor mai angajati niciunde în Danemarca”

0
367

Hele 60.000 liter mælk kan ende i kloakken – hver eneste dag.

Det kan blive en realitet i næste uge, hvis Danmarks største mælkeproducent Jørn Kjær Madsen fastholder, at han ikke ønsker at indgå en overenskomst med fagforbundet 3F, som omfatter de 40 ansatte på hans bedrift Rønhave ved Bramming i Vestjylland.

Men 3F fremhæver, at sagen med Jørn Kjær Madsens bedrift Rønhave begyndte, da flere af hans rumænske ansatte i juni sidste år selv henvendte sig til den lokale fagforening. Her fandt de ud af, at deres løn på omkring 100 kroner var en del lavere end overenskomstens mindsteløn på 135 kroner.

Den lokale formand for 3F Kongeåen, Bjarne Jakobsen, fortæller, at de rumænere fra Rønhave, som henvendte sig sidste år, var medlemmer af fagforeningen.

RB_PLUS__Landm_nds__999703y

»Problemet er, at de får så lav en løn, at de ikke engang kan få dagpenge, hvis de bliver ledige. Vi sendte dem derfor tilbage for at se, om de kunne forhandle noget hjem. De ansatte var nervøse for deres arbejde, og det er de stadig«, siger Bjarne Jakobsen.

Det lykkedes ikke for rumænerne at få hævet deres løn, og 3F indledte forhandlinger med Jørn Kjær Madsen for at få en overenskomst. De 40 ansatte på Rønhave består af 12 danskere og 3 ukrainere, mens resten er rumænere.

»Flere af dem, der henvendte sig, har siden meldt sig ud af fagforeningen. Vi ved godt, at hvis ansatte fra  Rumænien bliver sortlistet på en gård, er der ingen andre landmænd, som ansætter dem«, siger Bjarne Jakobsen

http://politiken.dk/oekonomi/ECE3033430/konflikt-kan-sende-60000-liter-maelk-i-kloakken-hver-dag/

Lasă un răspuns