(actualizat) 8 oameni de afaceri romani arestati la Tønder, nevinovati. Aveau asa numita „fata de roman” care te trimite direct la puscarie

1
335

Acest caz arata in clar paranoia si psihoza antiromaneasca care a cuprins intreaga populatie daneza dar si autoritatile din Danemarca … Teoretic orice roman poate fi arestat pe strada in Danemarca, numai daca are pasaport romanesc si pare suspect unei babe care isi plimba catelul…

Mai jos puteti citi si cateva comentarii ale danezilor cu privire la acest caz.

„Danezii care incita la xenofobie si rasism, la ura impotriva strainilor, au invins ” declara Lars O. Madsen, export manager la Vitfoss.

Rumænsk Forretningsfolk behandlet som kriminelle

Otte udlændinge gjorde forretningsdrivende i Tønders gågade så urolige, at de ringede efter politiet. De otte var her ellers i forretningsøjemed.

Oprørende og skamfuldt – sådan siger en eksportchef på en sønderjysk virksomhed om en oplevelse en række af hans udenlandske forretningsforbindelser havde under et besøg i Tønder.

Otte rumænske og israelske kvægavlere var i sidste uge på besøg på danske kvægfarme iniviteret af virksomheden Vitfoss i Gråsten.

Bedt om at udlevere pas
Men på gågaden i Tønder blev gruppen pludselig stoppet af politiet – bedt om at udlevere deres pas og følge med på stationen.

I gåsegang skulle de otte rumænere og israelere herefter følge efter den lokale betjent ned gennem gågaden. Inden de nåede til politistationen ankom en medarbejder fra Vitfoss og fik redet trådene ud.

Men eksportchef ved Vitfoss Lars O. Madsen er chokeret:

– Det er jo skamfuldt, at vores udenlandske kunder bliver behandlet sådan her. De her mennesker er meget vigtige kunder for os. 30% af vores omsætning liger i Østeuropa, siger Lars O. Madsen.

Ejere af store besætninger
Israelerne og rumænerne er ejere af stor kvægfarme i Rumænien med flere tusinde malkekøer.

Det var formentlig en af butiksejerne på gågaden der havde kontaktet politiet ved synet af gruppen af udlændinge.

Lars O. Madsen understreger, at kunderne var pænt klædt på og ikke adskilte sig fra danskerne på gågaden ud over på deres sprog og mørke hud.

– De danskere der taler for fremmedhad har vundet. Det er min konklusion, siger Lars O. Madsen.

Brev til Tønder
Han og ledelsen på Vitfoss vil fremover overveje, hvor de tager forretningsforbindelser med hen.

– Vi har skrevet et brev til Handelsstandsforeningen i Tønder, og fortalt, at vi fremover vil være betænkelige ved Tønder. Vi har også bedt dem om at se på, hvilke mennesker de står overfor. Bare fordi man er udlænding er man ikke nødvendigvis kriminel, siger Lars O. Madsen.

Vitfoss er ejet af Dansk Landbrugs Grovvareselskab (DLG) og producerer vitaminer og mineraler til foderstofindustrien. Virksomheden har 400 ansatte.

Hvad synes du om den behandling de udenlandske forretningsfolk fik i Tønder? Skriv din kommentar her nedenfor:

….http://www.danemarca.dk/sato/engine/index.php?mod=chunks&op=add_text

 

Iata si cateva comentarii de la acest caz :

Ekstrem uheldig
Det er vist årets underdrivelse.

Et skoleeksempel på, hvad vort land stille og roligt udvikler sig til.

Efterhånden er byrden af kriminelle indvandrere/østeuropæiske tyvebander blevet så stor, at folk ser spøgelser overalt.

Jeg har ingen patentløsning, så jeg spørger.:

HVAD GØR VI?

Anmeld anstødeligt indhold

Lissi Jacobsen, 6100 Haderslev
28/03/2011 kl. 10:42
Sv: Ekstrem uheldig
Det kunne jo også være folks fordomme og manglende tolerance, der resulterer i, at man ser „spøgelser” overalt???

Anmeld anstødeligt indhold

Svend Aage Clausen, 6100 Haderslev
28/03/2011 kl. 12:02
Sv: Ekstrem uheldig
@Lissi, så er du endnu engang i færd med at nedgøre dine medmennesker(danskere)
Det der skete i Tønder, er naturligvis en forfærdelig fejltagelse som ikke burde kunne ske, men, det har ikke noget med fordomme at gøre, det har noget med folks angst at gøre.
Isør Østeuropærerne er selv skyld i den skepsis de møder på gaden i Danmark,Hvis du ellers følger lidt med i medierne, så kan du ikke undgå at se, hvormange især Østeuropæer der er indblandet i,Butikstyverier,Lommetyverier,Tricktyverier,tyveri af Lastbiler, værktøj og meget meget mere.
Episoden i Tønder er som sagt meget uheldig, men hellere antaste en for meget, end en for lidt.
Med din udtalelse om fordomme, ligger du atter en stor del af befolkningen for had.

Anmeld anstødeligt indhold

Lissi Jacobsen, 6100 Haderslev
28/03/2011 kl. 12:09
Sv: Ekstrem uheldig
Nej, jeg forsøger bare at agere djævlens advokat og se en sag fra flere sider. Jeg er udmærket klar over, at østeupæiske bander er et stort problem efterhånden. Men, det er da et tydeligt eksempel på, at man skal afholde sig fra at skære alle mennesker over én kam.

Anmeld anstødeligt indhold

Jacob Lund, 6100 Haderslev
28/03/2011 kl. 11:56
Lissi
Din kommentar overrasker mig ikke, når man ser dine øvrige indlæg i andre tråde!

Det er nokpå grund af de erhvervsdrivendes fordomme mod potentielle kunder generelt, at disse er på vagt, for dårlige erfaringer har det bestemt intet at gøre med i din verden, vel?

Nu er det sådan, at bemeldte erhvervsdrivende jo da bare skal leve af det at drive erhverv, og man lever ikke af tyvebander, der er her i kraft af tilpas ansvarsfri personers åh så politisk korrekte tolerance!

Beklager den lidt spidse kommentar, men du indbyder i den grad til det – ikke kun i denne tråd!

Anmeld anstødeligt indhold

Bjørn Kristiansen, 6880 Tarm
28/03/2011 kl. 12:35
Fordomme
Kan man da godt,,med lidt god vilje, kalde optrinnets årsag.

Fordommene springer i så fald ud af det faktum, at man har nedlagt grænsekontrollen, formentlig med stemmer fra det parti Lissi stemmer på.
Den manglende grænsekontrol har givet frit løb til fordommene, baseret på det faktum, at vi får utroligt mange tyveknægte ind over vore grænser fra østeuropa.

Den baglandskontrol, som politikerne opkastede til det formål, at får accept af grænse kontrollens ophævelse, bevæger sig i sandhed længere og længere ind i landet.

Men hvad havde man forestillet sig – at man kunne åbne et land for hele verden, og samtidigt undgå meget ubehagelige hændelser som den her beskrevne.

Mange vil nok nægte at det er sandt, men allerede dengang debatten rasede, forud for grænsens nedlæggelse, advarede jeg i mange debatter om følgerne heraf,, det er uundgåeligt, men absolut ikke rimeligt, at folk der opholder sig her i landet skal antastes på gaden, alene fordi de har en anden hudfarve, eller taler et mærkeligt sprog.

Men fordommene som nogen gerne kalder dem – er ganske enkelt velbegrundet frygt for, at man skal blive udsat for tyveri, eller det der er værre.

Genindfør grænsekontrollen.

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns