Ana Ilinca, o tînara românca în Danemarca : The Danish Dream pe româneste

0
19

The Danish Dream på rumænsk

– Jeg er træt af mediernes billede af de rumænere, der kommer til Danmark. Men jeg er også sur på den rumænske regering, især på præsident Traian Băsescu.
Ana Ilincas ord er sikre og velovervejede med en blot svag antydet accent, det stilsikre tøj sidder perfekt, og hun smiler roligt og afslappet. Så selvom Ana Ilinca siger, hun er vred, ligner hun langt fra én, der er det. Vredens ansigt kan åbenbart være åbent og imødekommende.

Ville selv
I 1998 kom Ana Ilinca på besøg hos sin rumænske far i Danmark, og selvom det var meningen, hun blot skulle blive her i kort tid, endte det med, at hun blev boende. I første omgang hos faren, der ikke ville lade hende rejse tilbage til Rumænien. Men fra den dag, hvor hun fyldte 18 og dermed selv kunne bestemme, for sig selv:
– Et par dage efter jeg fyldte 18 forlod jeg min far i Aarhus og tog til København. Jeg opsøgte forskellige socialkontorer, og til sidst var der en medarbejder, der hjalp mig til at få plads på et krisecenter. Jeg fandt efterfølgende forskellige

 

mai mult la : The Danish Dream på rumænsk | Kirkens Korshær

Lasă un răspuns