Arestarea lui Mircea Basescu in presa daneza : Rumænsk præsidents bror fængslet i stor korruptionssag …

0
306

Den rumænske præsidents bror anklages for millionbestikkelse af dommeren i en sag mod en top-gangster.

En opsigtvækkende og speget rumænsk sag om millionbestikkelse har overtaget mediedagsordenen i det østeuropæiske EU-land i den senere tid.

Præsident Traian Basescus bror, Mircea Basescu, er fredag ifølge nyhedsbureauet dpa blevet varetægtsfængslet i 30 dage, mistænkt for at tage imod bestikkelse for at hjælpe med at holde en kriminel bagmand ude af fængsel.

Præsidenten afviser enhver involvering i sagen, der handler om en bestikkelse på 250.000 euro (omkring 1,8 millioner kroner). Sagen har fået premierminister Victor Ponta til at kræve, at præsidenten træder tilbage.

Mircea Basescu blev afhørt, efter at den mistænkte mafioso Florin Anghel indgav en klage mod ham, der lød på, at Basescu havde bestukket en dommer for at få løsladt Anghels far.

Topgangsteren Sandu Anghel, Florins far, er tidligere blevet idømt otte år og ni måneders fængsel for at stikke en nevø ihjel på en bar i 2011.

Florin Anghel har frigivet hemmelige optagelser til den rumænske tv-station Antena 3, som beskyldte præsidentens bror Mircea Basescu for at modtage kontanter fra Florin Anghel i et forsøg på at overtale dommeren til at give faderen en mildere straf med hjælp fra statsoverhovedet.

Optagelserne pegede hen imod, at præsident Basescu havde kendskab til sin brors handlinger.

Rumænsk præsidents bror fængslet i stor korruptionssag

Lasă un răspuns