Astazi a inceput procesul lui Marian Clita la Copenhaga. Asasinul lui Gheorghe Ursu a omorat o stewardesa norvegianca

0
383

Marian Clita si-a dat afara avocatul anuntand ca are capacitatea mentala de a se apara la proces de unul singur. A primit imediat un nou avocat dar a cerut ca si acesta sa stea tacut in timpul audierilor la tribunal. Crima inafaptuita de Clita a fost extrem de sangeroasa, victima , o stewardesa norvegianca fiind injunghiata de mai multe ori in camera ei de la Hotel Radisson din Copenhaga. Astazi, in timpul primei zile a procesului , procurorii danezi au citit acuzarea si au fost intrerupti des de catre Marian Clita. Clita este privit ca un om foarte violent si periculos.

Se asteapta o condamnare intre 12 si 16 ani. Desi este posibilca romanul sa fie internat perrmanent intr-o clinica psihiatrica.

Retssagen mod rumæneren, der er tiltalt for at have dræbt en norsk stewardesse på Hotel Radisson Blu på Amager, begynder i dag i Københavns Byret.

I sidste uge vækkede den drabstiltalte rumæner, Marian Clita, opsigt, da han kun en uge inden retssagen fyrede sin forsvarer Knud Meden og erklærede, at han selv ville føre sin sag.

– Jeg er i stand til at forsvare mig selv. Hvis jeg skal have en forsvarer, skal han bare være til stede i retten og ellers tie stille, sagde han ifølge Ekstra Bladet i byretten.

Den daværende forsvarer Knud Meden og dommeren forsøgte at overtale Marian Clita til at beholde sin forsvarer, men det afviste han.

– Jeg har den mentale kapacitet til at forsvare mig selv, sagde rumæneren via sin tolk.

Skal have en beskikket forsvarer
Marian Clita ville ikke tale med Knud Meden i enrum og antydede, at han kun tog sagen for at tjene penge – ikke for at hjælpe Marian Clita med ‘den store uretfærdighed’, han er udsat for.

Ifølge dansk lovgivning skal alle i Danmark dog have en beskikket forsvarer, og derfor måtte retten finde en ny advokat til ham.

Ifølge den nye forsvarer, Michael Steffensen, har Marian Clita accepteret, at han skal have en advokat til stede.

-Jeg var jo nødt til at sige til ham, at vi har nogle regler i dette land, og det tror jeg nok, han har forståelse for. Jeg synes, vi har fået en rimelig dialog.

Var på hotellet for at stjæle fra værelserne
Rumæneren er tiltalt for at have dræbt en norsk stewardesse den 1. marts sidste år på Hotel Radisson Blu på Amager.

Netop den dag befandt Marian Clita sig på Hotel Radisson Blu på Amager for at stjæle fra hotelværelserne. Ved et tilfælde var døren åben til den norske stewardesse Vera Vildmyrens værelse, og hun led en pinefuld død, da Clitas brutalt overfaldt hende.

Det er uvist, hvorfor Marian Clita et par dage efter meldte sig selv til det svenske politi for forbrydelsen. Men i følge dokumentarfilminstruktør Cornel Mihalache, som har interviewet Clita om drabet på systemkritikeren Ursu, nyder Clita at begå forbrydelser.

– Friheden skræmmer ham. Hverken før eller siden, har jeg mødt sådan et menneske, siger instruktør Mihalache til vg.no.

Fire dagen til sagen
Retssagen mod Marian Clita, der er tiltalt for drab, begynder i København Byret i dag kl. 09.30. Clita erkender vold med døren til følge, men nægter sig skyldig i drab.

Anklagemyndigheden går efter en lang men tidsbestemt dom til forvaring og derefter udvisning i Danmark. Retslægerådet vurderer derimod at Clita bør komme i forvaring på ubestemt tid.

Københavns Byret har afsat fire retsdage til sagen i denne uge.

http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2011/02/20/180718.htm

Lasă un răspuns