azi in JP: Banda de romani acuzati de crima este implicata si in 60 de spargeri

0
297

Drabssigtede rumænere sigtes også for 60 indbrud

Sydøstjyllands Politi regner med at skulle bruge endnu halvanden måned på at samle beviser imod den rumænske bande, der er sigtet for drab på en 76-årig mand i Skovby sidste år

Der mangler endnu en del efterforskningsarbejde samt en anholdelse i Rumænien, før Sydøstjyllands Politi kan udfærdige et anklageskrift imod den rumænske bande, der i flere måneder har været varetægtsfængslet for drabet på den 76-årige Karsten Nørgaard i Skovby ved Galten.

– Vores efterforskning har indtil nu vist, at rumænerne har stået bag mindst 60 indbrud i Århus-Skanderborg-området det seneste år, fortæller vicepolitiinspektør Peter Krogh, Sydøstjyllands Politi, til jp.dk.

Afsat i udlandet

Ved de mange indbrud har rumænerne stjålet især fladskærme, computere og andre letomsættelige ting for et samlet beløb på ca. 2,5 mio. kr. Peter Kroghs teori er, at tyvekosterne er afsat i udlandet….

Når det stadig trækker ud med anklageskriftet imod rumænerne, så hænger det bl.a. sammen med, at politiet stadig er på jagt efter en 8. rumæner fra banden. Politiet regner med, at han befinder sig i Rumænien, hvorfor man har bedt om hjælp fra kollegerne dernede til at foretage anholdelsen. Denne efterlyste rumæner vil blive sigtet for indbrud ligesom et par af de andre fra banden. Status er stadig, at „kun” fem af rumænerne er sigtet for vold med døden til følge foruden sigtelsen for indbrud.

– Vi mener ikke, at de sigtede havde til hensigt at begå røveri ved indbruddet i Skovby. Men det udviklede sig til røveri, da de brød ind i huset og opdagede, at ægteparret var hjemme, siger Peter Krogh.

Karsten Nørgaard brækkede syv ribben og døde som følge af indre kvæstelser, da han blev overfaldet i sit hjem natten til 2. oktober sidste år.

Fristforlængelse i februar

De syv varetægtsfængslede fremstilles igen den 10. februar i retten i Horsens, hvor politiet vil begære varetægtsfængslingen forlænget i yderligere fire uger.

– Alt i alt regner vi med at have et anklageskrift klar om halvanden måned, siger Peter Krogh.

de azi in JP

Lasă un răspuns