Balamucul si tigania de la tribunalul din Lyngby continua – 98 arestati. 22 de români deja acuzati de trafic uman si escrocherie agravata

0
462

Procurorii danezi acuza 22 de români de trafic de oameni si escrocarea altor sute de români
Circ si spectacol mai tare ca la DNA Bucuresti la tribunalul din Lyngby, Danemarca. Tribunalul este inconjurat de 75 de politisti, mascati si trupe de ordine. 22 de români acuzati de fapte foarte grave, trafic de oameni, escrocherie agravata, inselarea statului danez cu milioane de coaroane. 22 de români stau chiar acum in sala tribunalului, au căști pe urechi si îsi asculta avocatii, au deasemenea placute cu numere agatate de gît. Trei judecatori danezi sînt prezenti de azi dimineata si ziua pare ca va fi lunga, audierile se prelungesc…

Într-o cusca de sticla alaturata stau cei doi traducatori care traduc non-stop cele declarate de acuzati….

Ceilalti acuzati sint pe holurile tribunalului, pe scaune sau asezati pe jos…

Status efter ‘Operation Hvepsebo’: 95 anholdt

Politiet har ransaget et stort antal adresser for at afdække et netværk af menneskesmuglere og bedragere. 22 mistænkte bagmænd er anholdt.

32957101-Aktion

TV 2’s reporter på stedet fortæller, at man tager personerne ind en ad gangen for at høre, hvordan de forholder sig til sigtelsen, hvilket betyder, at fremstillingen formentlig vil forsætte mange timer endnu.

Efterforsket i fem måneder
De anholdte er fortrinsvis rumænske statsborgere, men der er også en mand af syrisk oprindelse, en dansk advokat og en dansk revisor blandt de anholdte, og politiet mener, at der er tale om en meget organiseret gruppe kriminelle. De to danskere er ikke blandt de 22 personer, der i dag blev fremstillet i grundlovsforhør.

Sagen har været under intensiv efterforskning i de seneste fem måneder i Task Force Indbrud, i tæt samarbejde med det rumænske politi, og efterforskningen har afdækket et omfattende kriminelt netværk, der med brug af de menneskehandledes identiteter har bedraget den danske stat (SKAT), banker, långivere og almindelig handlende for meget betydelige beløb.

Politiinspektør Karl Erik Agerbo har forklaret, at op mod 300 rumænere er blevet lokket til Danmark med løfter om job. Her har de blevet udstyret med nemID, CPR-nummer og en bankkonto, som bagmændene så har udnyttet til at oprette kreditkort og hurtiglån. De svindlede rumænere har fået omkring 500 euro om måneden at leve for – hvis de da har fået penge. Resten er gået til bagmændene.

I alt vurderer Karl Erik Agerbo, at bagmændene har svindlet for op mod 54 millioner kroner.

http://nyhederne.tv2.dk/2015-02-26-22-personer-fremstilles-i-grundlovsforhoer-sigtet-for-menneskehandel-og-bedrageri

Lasă un răspuns