Breaking news: Politia daneza cere ajutorul autoritatilor romanesti pentru prinderea spargatorilor romani

1
392

Spargerile comise de romani forteaza politia din Nordsjælland sa ceara ajutorul politistilor romani pentru 1 luna.

Problema spargerilor comise de romani este atat de mare incat ofiterii danezi au cerut asistenta din partea unui ofiter din Romania.

Vineri noaptea, spre exemplu, politia daneza a arestat doi romani care aveau unelte pentru spargeri si o masina cu numere de Spania….

Dansk politi beder om hjælp fra Rumænien

Indbrud begået af østeuropæere har fået Nordsjællands Politi til at bede om assistance af en rumænsk politimand i en måned. Problemet med østeuropæere, der begår indbrud, er så stort, at dansk politi har bedt om at få assistance af en rumænsk kollega.

Det er Nordsjællands Politi, der via det europæiske politisamarbejde Europol har anmodet om at få besøg af en såkaldt forbindelsesofficer.

– Vi regner med, at det kan lade sig gøre, men vi har ikke fået noget endeligt svar endnu, siger chefpolitiinspektør Flemming Drejer.

– Det kan have en positiv effekt under afhøringer, hvis der er en rumænsk politimand til stede. Så er det nok sværere at lyve om sin identitet og andre ting, siger chefpolitiinspektøren.

– Men det kan også gøre vores kontakt med de rumænske myndigheder meget nemmere, tilføjer Flemming Drejer.

Desuden kan der blive tale om at oprette fælles efterforskninger på tværs af landegrænser, hvis der er tale om organiseret kriminalitet i stor stil.

Varigheden af besøget er sat i første omgang til en måned. Og meningen er også, at Københavns Politi og Københavns Vestegns Politi skal kunne drage nytte af samarbejdet.

I København siger chefpolitiinspektør Jørn Aabye, at det er vigtigt ikke at skære alle besøgende østeuropæere over én kam. Nogle kommer for at begå kriminalitet, mens andre søger til Danmark primært af sociale årsager.

Den rumænske politiofficer må ikke selv deltage aktivt i politiarbejdet ved for eksempel at anholde personer.

Tidligt natten til fredag anholdt Nordsjællands Politi i øvrigt to unge rumænere med indbrudsværktøj i en bil med spanske nummerplader.

I Oslo har politiet for nylig haft assistance af to rumænske politifolk.

Men danske kriminelle er også meget aktive, når det gælder indbrud. Seks er netop blevet anholdt i en stor nordsjællandsk sag om tyveri af designermøbler og -lamper. Hælere har bestilt bestemte varer, og derefter er tyvene gået i aktion, mener politiet.

 

Dansk politi beder om hjælp fra Rumænien

1 COMENTARIU

  1. sau mutat springari din spania si italia aici ,ideea este ca spargerile de dau la ponturi cine da ponturile ,,,e hay sa vedem daca ghiciti,,,ce sa faca politia romana ,nimic

Lasă un răspuns