Butik forbyder adgang for rumænere og hunde

0
353

En butik på den populære ferieø Mallorca satte stærkt racistisk skilt op efter et røveri, som tilsyneladende blev begået af rumænere.

Det lokale politi i Mallorca-byen Alcudia måtte forrige weekend fjerne et skilt med klart xenofobisk indhold stillet op foran en forretning tilhørende informatikkæden Beep.

Trykt på det rumænske flags farver lød beskeden:

”Adgang forbudt for hunde og rumænere uden forudgående tilladelse. I modsat fald vil de blive slået til plukfisk.”

"Jeg skærer hænderne af jer…"

Udfaldet skyldtes ifølge butiksindehaveren et røveri af to bærbare computere til en værdi af 20.000 kroner. Røveriet skulle angiveligt være begået af tre rumænere. På et stykke papir inde i butikken blev et signalement af røverne ledsaget af følgende tekst:

”I dag vil jeg fortælle jer noget, og det handler om denne plage, som er tiltagende. Det er disse luder. . . til rumænere. Og som endda arbejder på helligdage. De siger, at de ikke forstår spansk, men de forstår alt. Jeg skærer hænderne af jer, forbandende luder . . .,” truede opslaget.

Beep-kæden har taget afstand fra hændelsen og understreger, at der er tale om en personlig handling, som nu vil blive undersøgt til bunds.

Historien melder intet om, hvorfor hunde formenes adgang til butikken. Til gengæld er det alment kendt, at Spanien generelt kæmper med store problemer med racisme og kriminalitet i forbindelse med forskellige befolkningsgrupper fra det østlige Europa. … JP.dk

Lasă un răspuns