Cabotage – ikke tilladt for Rumænien

0
273

Vognmandsorganisationen DTL er tilfreds med, at Transportministeriet har forlænget forbuddet mod, at vognmænd fra Rumænien og Bulgarien må udfører national godstransport i Danmark

• Transportministeriet har forlænget forbuddet mod, at vognmænd fra de to nye EU-lande, Rumænien og Bulgarien, udfører cabotagekørsel i Danmark til udgangen af 2010.
Det betyder, at rumænske og bulgarske lastbiler fortsat ikke må udføre nationale transporter med gods i Danmark.
– Vi har anbefalet forlængelsen, der gerne måtte udvides til 2012, hvis det stod til os, siger DTLs administrerende direktør Erik Østergaard.

DTL: Det er stadigt tillokkende at bryde loven
EUs nye og mere præcise cabotageregler træder i kraft i hele EU 14. maj. Erik Østergaard fremhæver, at rammevilkårene efter hans og DTL’s opfattelse fortsat er så forskellige, at incitamentet til ulovlig cabotage fortsat er til stede.
– Før at der bliver åbnet for yderligere cabotage, er der behov for, at politiets kontrol viser sin effektivitet, og at der udstedes mærkbare bøder til dem, som overtræder reglerne. Desuden har vi jo oplevet problemer med lovovertrædelser og trafiksikkerheden på grund af et stigende antal øst-chauffører, siger Erik østergaard.

DTL har i et høringssvar sidste år anbefalet en forlængelse af cabotageforbuddet. På linje med Færdselsstyrelsens anbefalinger mener DTL, at et år mere i første omgang vil være passende, fordi de ændrede cabotage-regler med en mere præcis definition af cabotagekørsel vil være indført inden for hele EU 14. maj i år.Senest har Finland og Storbritannien også forlænget cabotageforbuddet for de to lande.

Lasă un răspuns