Cei 23 de tigani romani expulzati din Danemarca au ajuns in Romania. Vor reveni cat de curand …

0
384

De 23 romaer, som i sidste uge blev udvist af Danmark, er tilbage i Rumænien. Politiken har fulgt Pamela og Venus Gusita, der er to af de udviste.

Politiaktion. 23 romaer blev anholdt under aktionen på Amager. Nu står 12 af dem til udvisning af Danmark. Det vides ikke om kvinden på billedet hører til blandt, dem der risikerer udvisning. - Foto: ADRIAN JOACHIM

Politiaktion. 23 romaer blev anholdt under aktionen på Amager. Nu står 12 af dem til udvisning af Danmark. Det vides ikke om kvinden på billedet hører til blandt, dem der risikerer udvisning.

Gensynsglæde. Venus Gusita vækker sin søn Armando, så han kan sige hej til ham for første gang i en måned. - Foto: Astrid Dalum

Venus Gusita vækker sin søn Armando, så han kan sige hej til ham for første gang i en måned.

De 23 romaer, som i sidste uge blev udvist af Danmark, er tilbage i Rumænien. Politiken har fulgt Pamela og Venus Gusita, der er to af de udviste.

Politiet udviste i onsdags 23 romaer, og Politiken er fulgt med dem tilbage til Rumænien. Grunden til udvisningen var, at 12 af de 23 romaer havde overnattet i en gammel bygning lige bag Islands Brygge på Amager, og de resterende 11 havde overnattet på Amager Fælled i en teltlejr, de havde slået op. Ingen af stederne havde de tilladelse til at sove. Amnesty International mener, at udvisningerne er ude af proportion med den lovovertrædelse, romaerne har begået, og organisationen peger på, at romaerne er et forfulgt folkefærd overalt i Europa. Justitsminister Lars Barfoed (K) mener derimod, at alle kriminelle romaer skal udvises.

Et kvarter før de skal af toget, tager Pamela Gusita sin telefon frem. Udenfor i mørket glider lyset fra et par huse forbi, og i skæret hopper nogle små mørke skikkelser op og ned og vinker med armene.

Det er Pamela Gusitas drenge på 6, 9 og 11 år. Hun holder telefonen lidt ud fra øret, og gennem mobilens lille højtaler kan man høre begejstrede barnestemmer, som råber i munden på hinanden.

De lyder ikke spor trætte, selv om klokken er tæt på midnat. Pamela Gusitas milde ansigt med de lidt sørgmodige øjne lyser op i et stort smil.

Eskorteret med hylende sirener
Sammen med 21 andre romaer blev Pamela Gusita og hendes mand, Venus, udvist af Danmark i onsdags.

  • Udviste Venus er igen sammen med sine børn 12. jul 11.42
  • Danmark siger nej til nomader 09. jul 00.01
  • Samtlige anholdte fra roma-aktion bliver udvist 07. jul 15.03
  • Politiet brugte fly i aktion mod romaer 06. jul 12.37
  • Beboere giver romaer skylden for stribevis af indbrud 06. jul 11.12
  • Politiet anholder 12 romaer 06. jul 10.23
  • Romaer sover på nedlagt parkeringsplads 06. jul 09.35
  • København vil af med kriminelle romaer 06. jul 03.00
  • Lasă un răspuns