Cei 41 de romani aflati in greva foamei in Frederikshavn au plecat acasa

2
345

Rumænerne, der de seneste dage har sultestrejket i Frederikshavn, er nu taget hjem. Foto: Bent JakobsenRumænerne, der de seneste dage har sultestrejket i Frederikshavn, er nu taget hjem. Foto: Bent Jakobsen

De 41 rumænere, der de seneste dage har sultestrejket i Frederikshavn, er nu taget hjem. Flertallet måtte nøjes med 2000 kroner efter at have sagt nej til større beløb.

Konflikten mellem det frederikshavnske vikarfirma Noreco og en gruppe på 41 fyrede rumænske medarbejdere er nu slut. Rumænerne rejste hjem tirsdag eftermiddag. Det oplyser direktøren for Noreco Karl Otto Nielsen.

– Vi havde givet dem et tilbud gældende til tirsdag morgen på 4500 eller 5700 kroner, afhængig af om de selv havde betalt for transporten herop. Desuden ville vi betale hjemtransporten. Vi mener jo, at de har 1100 kroner til gode i løn, og så ville resten være en kompensation, siger Karl Otto Nielsen.

Det tilbud takkede otte af de fyrede ja til. Resten afslog med henvisning til, at de mente, at de havde op mod 15.000 kroner til gode.

Det betød, at flertallet af gruppen efter nye forhandlinger tirsdag måtte stille sig tilfreds med at få udbetalt kun 2000 kroner kontant plus transport begge veje.

Selv om de således endte med at få et beløb, der var lavere end både det, de selv havde ønsket og tidligere var blevet tilbudt, valgte de at tage med bussen hjem efter at have rådført sig med en repræsentant for den rumænske ambassade.

Karl Otto Nielsen siger, at han aldrig tidligere har måttet afskedige så mange medarbejdere på en gang.

– Og hvis jeg nogensinde komme i samme situation, vil jeg fastholde, at det vi skylder dem ikke er til forhandling…. la Nordjyske

cititi si :

2 COMENTARII

  1. noreco care nar vrea sa aibe cineva de a face exista un recrutant roman adica [tigan]care face cartile de te duci in danemarca si te alegi cu vantu nu cu koroane daneze si sa l ajute dumnezeul tiganilor sa ajunga ovidiu gaitan in tara ca romani o sa aibe grija de el .

  2. Ai foarte mare dreptate ,Ionut,cand spui toate lucrurile astea.Dar din pacate conflictul s-a stins romanii au plecat,iar acum tiganul de gaitan racoleaza alti oameni care spera ca tot ce-i minte acest escroc este adevarat.Dar el isi ia banii si apoi romanii sunt trimisi inapoi in tara.Si urmeaza altii si altii…iar buzunarul lui se umple.Rusine bai tigane!

Lasă un răspuns