Cel mai mare tabloid al Danemarcei : Furturi, mizerie, cersetorie, bube, mucegaiuri şi puroi – Asaltul infractorilor si cersetorilor români asupra oraselor daneze

0
501

Tyveri, tiggeri, svineri – kriminelle udlændinge hærger. Hele landet ramt: Blandt andre rumænere og bulgarere laver lejre i byerne og tricktyverier på motorvejene.

Danmark hærges af slyngler og slamberter.

– Alene siden mandag har vi fået seks henvendelser om lejre i København, siger politikommissær Kjeld Farcinsen, Udlændingekontrolsektionen, Københavns Politi.

– Vi har haft samarbejde med en antropolog fra Københavns Universitet, som har studeret de tilrejsende rumænere. I de første par år så vi dem fra et bestemt område i Rumænien. Men i år er der kommet folk fra et helt nyt område. Det er meget lukrativt at tage til København og tjene penge for rumænere.

– På en god dag kan en flaskesamler tjene mellem 750 og 1000 kroner, og en ufaglært tjener mindre på en måned i Rumænien, siger Kjeld Farcinsen, der dog understreger, at kriminalitet også udgør en del af indtjeningen for nogle af de udenlandske gæster:

Store økonomiske fordele
Han står i spidsen for enheden, der skal gøre op med et stigende problem i hovedstaden, hvor der bliver lavet lejre i bybilledet, hvilket medfører utryghed og svineri i det offentlige rum. Han oplyser, at de typisk er fra Rumænien, og at der kan være store økonomiske fordele ved at søge mod Danmark.

romaer-slar-lejer-i-kbenhavns-gader

Sådan så der ud i en lejr, som Ekstra Bladet besøgte forleden på Østerbro i København.

Alene i København er flere end 20 lejre med overnattende rumænere i det fri blevet lukket i år, og 51 personer er i den sammenhæng blevet sigtet for overnatning i det offentlige rum, tiggeri. I visse tilfælde er vurderingen, at de kan udvises.

I Ishøj og Brøndby dukker deciderede lejre med campingvogne hyppigt op. I Sydsjælland kører politiet rundt og advarer mod tricktyverier på udvalgte rastepladser, og i såvel Øst-, Midt- og Vestjylland som på Fyn meddeles det, at der hen over sommeren har været flere tilfælde med forsøg på tricktyverier.

Nordjyllands Politi oplyser, at der har været problemer med tricktyveri ved motorvejene hen over sommeren, men at det er kommet i stimer:

– Vi har dem hver sommer. Det kommer i bølger – så er de der en uge, og så er de væk igen. Det er alt fra, at de sælger på rastepladser, til at de står og kalder på hjælp på motorvejen, og så er de i stedet tricktyve. Problemet er, at det kan få folk til at lade være med at stoppe for at hjælpe dem, der rent faktisk har brug for det, siger vagtchef Per Jørgensen, Nordjyllands Politi.

Seks lejre i København
Ekstra Bladet har lavet en rundringning til landets politikredse, og meldingen er den samme: Igen i år hærger rumænere, slovakker og andre østeuropæere Danmark med tyveri, tiggeri og svineri.

– Alene siden mandag har vi fået seks henvendelser om lejre i København, siger politikommissær Kjeld Farcinsen, Udlændingekontrolsektionen, Københavns Politi.

http://ekstrabladet.dk/112/tyveri-tiggeri-svineri-kriminelle-udlaendinge-haerger/6223596

Lasă un răspuns