Cersetorii romani expulzati din Danemarca se intorc repede inapoi

0
225

Politiet oplever en stigning i antallet af rumænske tiggere. Problemet vil eskalere, mener politikommissær

Når det gode vejr kommer til landet, følger der også tiggere med. Netop nu begynder rumænske tiggere, blandt andet fra andre EU-lande, at trække mod Norden. Og antallet er stigende, oplyser politikommissær Henrik Oryé fra Station City i København.

– Det kan udvikle sig til et meget stort problem, for vi ser, at der kommer flere og flere for hvert år. Så man skal tage det i opløbet, hvis det ikke skal blive værre, siger han og understreger, at politiet er interesseret i at gøre noget ved udviklingen, da de ofte får henvendelser fra borgere, der føler sig generet af tiggerne og utrygge ved deres tilstedeværelse. Men det er ikke så nemt endda.

I sidste uge udtalte integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) til TV 2 Lorry, at de rumænske tiggere både kan og skal sendes ud af landet.

– Loven er efter min opfattelse helt klar. EU-borgere, der ikke har midler til eget underhold, skal sendes ud med det samme. Og det er politiets opgave, sagde hun.

Politiet kan med godkendelse fra Udlændingeservice foretage en såkaldt afvisning af en person, hvilket vil sige, at man ofte sætter personen på et tog eller en bus ud af landet, i håb om at vedkommende ikke vender tilbage. Det kræver dog, som ministeren også nævnte, at den udefrakommende EU-borger ikke er i stand til at klare sig selv eller ikke har andre til at forsørge sig. Og det gør sagen mere speget, mener Henrik Oryé.

– Ofte påstår de, at de har pengene et andet sted, at en ven forsørger dem her i landet, eller også er de i besiddelse af en returbillet, siger han.

 

Udviste tiggere vender tilbage

Lasă un răspuns