Cinci romani arestati. Puscarie si expulzare pentru o serie de spargeri in Danemarca

0
388

Fem rumænere skal i fængsel og udvises af landet efter serie af indbrud i Frederiksværk, Ølsted og Melby. De blev skygget på deres togt inden politiet slog til.

Op til et år og ni måneders fængsel samt udvisning af landet for bestandigt blev straffen for de fem rumænere, der midt i januar begik stribevis af indbrud i Halsnæs og andre steder i Nordsjælland. For få dage siden faldt der dom i den omfattende tyverisag, og straffene var ret hårde, oplyser anklageren Peter Østergaard, politiassessor i Nordsjællands Politi.

– De to mest aktive gerningsmænd i banden fik de største straffe, men fælles for dem er, at de udvises og aldrig mere må rejse ind i Danmark.

Bandens udbytte var bærbare computere og sølvtøj til en samlet værdi af ca. 800.000 kroner,  inden gerningsmændene blev taget på fersk gerning i bl.a. Frederiksværk den 19. januar.

Afsløring af banden var resultat af samarbejde mellem dansk, tysk og rumænsk politi, men et tip fra en borger ledte politiet på sporet af en mand (også kaldet Gammelfar) i Helsingør, som havde til hensigt at huse de fem rumænere: – Efter borgerens tip fandt politiet ud af at banden var på vej fra Rumænien. Det afslørede deres telekommunikation med Gammelfar. Der blev „lagt gift ud”, altså foretaget diskret indrejsekontrol ved den dansk-tyske grænse, så politiet kendte deres identitet, og senere blev der  iværksat skærpet aflytning og skygning, så deres videre færd blev fulgt nøje, fortæller Peter Østergaard.

I løbet af de følgende fem dage gik tyvene målrettet efter bærbare pc´er og sølvtøj under indbrud i private hjem, og faktisk kunne politiet følge deres togt rundt i Halsnæs, inden de blev anholdt i en koordineret aktion, da bandemedlemmer befandt sig i henholdsvis Frederiksværk og Fredensborg.

– Det gjaldt om at slå til på det rigtige tidspunkt og have tilstrækkeligt med beviser, fortæller anklageren.

På det tidspunkt den 19. januar var omkring en trediedel af kosterne allerede afsat som hælervarer – de fleste af de beslaglagte genstande er nu leveret til de rette ejermænd. Det er endnu ikke besluttet, om de skyldige skal afsone deres fængselsstraffe i Danmark eller Rumænien.

Tyvebande straffet efter indbrudstogter i Halsnæs

Lasă un răspuns