Compania daneza FirstFarms, care administreaza 4.315 hectare de pamînt agricol in Romania, premiata de guvernul român

0
454

FirstFarms vinder pris i Rumænien Den rumænske regering har belønnet FirstFarms med en pris for et veldrevet landbrug. FirstFarms har modtaget en pris fra den rumænske regering for at drive et effektivt, overskudsgivende markbrug på det ene af selskabets to landbrug i Rumænien.

firstfarms_0

Adm. direktør i FirstFarms Anders H. Nørgaard (th) var taget til Bukarest for at modtage pokalen, som blev overrakt af ministeren for EU-støtteordninger i Rumænien, Eugen Teodorovici.

I Rumænien giver regeringen hædersbevisninger til effektive virksomheder, herunder såkaldte mindre landbrug, som defineres som havende mellem 10 og 49 ansatte og en omsætning fra 2 til 10 millioner euro. Og her blev det til en tredjepræmie til FirstFarms-afdelingen i det østlige Rumænien.

– Vi er meget stolte over hæderen til vores markbrug, siger Florin Zanoaga, som er driftsleder på det prisvindende landbrug.

Han forklarer, at baggrunden for prisen er en god indtjening som følge af lave omkostninger og en god organisering.

– Så kan vi også betale skat til statskassen, og det værdsætter regeringen, siger han.

Markbruget i FirstFarms’ landbrug i det østlige Rumænien er på 4.315 hektar. Af dem er der hvede på de 2.254 hektar, solsikker på 760 hektar, raps på 750 hektar og kernemajs på 470 hektar. Desuden er der 81 hektar med andre afgrøder.

Udbytterne i 2014 var 4,8 ton hvede pr. hektar, 2,7 ton solsikker pr. hektar, 3,7 ton raps pr. hektar og 9,5 ton kernemajs pr. hektar. Efter rumænske forhold er det høje udbytter.

FirstFarms driver i alt 15.500 hektar, 2.600 malkekøer og beskæftiger cirka 200 medarbejdere i Slovakiet og Rumænien.

http://www.maskinbladet.dk/artikel/firstfarms-vinder-pris-i-rumaenien

Lasă un răspuns