Cyberspecialistii români îi protejeaza pe danezi. „Unul din cele mai sarace state din EU apara siguranta IT a Danemarcei”

0
452

Specialistii danezi declara : „Noi în Danemrca ne credem cei mai buni în IT si Comunicatii… ‘Forget about it’ românii sînt mult mai tari în ceea ce priveste siguranta IT, securitatea in Software si protejarea împotriva atacurilor pe Internet”

Rumænske cyberspecialister beskytter den danske stat

I EU’s næstfattigste land ligger det firma, som er hyret til at sætte lås på danske data, så hackere ikke får adgang til dem. Det rumænske it-sikkerhedsfirma Bitdefender skal sammen med amerikanske Symantec holde statens følsomme oplysninger og data bag lås og slå, så hackere ikke får adgang til dem.

Når man nævner Rumænien, vil de fleste nok henlede tankerne på fattigdom. På romaer og organiseret kriminalitet. Og ikke mindst på den udbredte korruption, der så sent som i januar i år fortsat satte en stopper for Rumæniens medvirken i Schengen-samarbejdet.

wolf1

Men på trods af, at Rumænien er det næstfattigste medlem af EU, og måske kunne karakteriseres som et land i Udkantseuropa, kan landet noget helt specielt på cyberområdet.

Da den danske stats it-sikkerhed blev sendt til udbud i 2013, gik kontrakten nemlig til det rumænske sikkerhedsfirma Bitdefender, der sammen med amerikanske Symantec skal holde hackerne ude indtil slutningen af 2016.

Danmark snakker om at skulle være førende it-nation, men det kan vi godt glemme.

Bo Skeel, it-sikkerhedsekspert

http://politiken.dk/oekonomi/dkoekonomi/ECE2666616/rumaenske-cyberspecialister-beskytter-den-danske-stat/

Lasă un răspuns