Danezii nu mai au loc in puscarii din cauza cersetorilor romani

4
413

Nu mai au loc in celule si pentru grupul de romani arestat zilele trecute intr-un adapost din Copenhaga, au modificat un atelier de lucru pentru puscariasi intr-o celula-dormitor…

Conditii haotice la puscaria Venstre Fængsel din cauza homelesilor retinuti in noaptea de 7 Dec.

Arestatii romani dorm pe paturi improvizate iar toaletele sint de tipul celor militare, de campanie….

Aici povestile homlesilor romani :Ziarul Politiken scrie despre homelesii romani in Danemarca

Kaos. Indsatte hjemløse skaber kaotiske belægningsproblemer i de i forvejen overfyldte fængsler, siger både indsatte, ansatte og Kriminalforsorgen. - Foto: THOMAS BORBERG

Kaos. Indsatte hjemløse skaber kaotiske belægningsproblemer i de i forvejen overfyldte fængsler, siger både indsatte, ansatte og Kriminalforsorgen.

»Det er en fuldkommen vanvittig og grotesk situation. I forvejen putter vi to og to ind på cellerne, og nu har vi altså lavet en fabrikshal på Vestre Fængsel om til køjesenge og felttoiletter«, siger han.

Værksted er lavet om til fængsel
For at få plads til de varetægtsfængslede hjemløse har Vestre Fængsel måttet ty til utraditionelle løsninger.

»Vi har indrettet tre lokaler i et værksted med 36 køjesenge, som forsvaret har været så venlig at låne os. Der har vi så 26 indsatte«, siger han.

Og den går ikke i længden, mener fængselsinspektøren.

»Det er selvfølgelig en uholdbar situation at have så store sovesale sammen. På et eller andet tidspunkt vil det ende i en frustration, så vi håber meget på, at det lykkes at få de indsatte udvist eller løsladt«.

De hjemløse skal udvises
69 udenlandske hjemløse blev efter en politiaktion natten til onsdag anholdt på herberget ’En varm seng’ i det centrale København.

LÆS ARTIKEL: Stor politiaktion slår ned på hjemløse

Udlændingeservice har herefter afgjort, at 51 af de anholdte skal sendes ud af landet. Begrundelsen er, at de hjemløse opholder sig her ulovligt og er uden midler.

12 er løsladt. Seks har søgt asyl. Indtil udvisningen kan ske, er de hjemløse varetægtsfængslet foreløbig frem til 22 december.

Overbelægning fører til konflikter
Men det sker altså i fængsler, som i forvejen er overbelagte.

Ifølge fængselsinspektør Peter Vesterheden, har de købehavnske fængsler gennem hele 2010 haft en belægning på 101 procent, selv om kapacitetsniveauet faktisk ligger på 95 procent.

»Allerede inden politiets aktion i onsdags havde vi en overbelægning ikke bare i Københavns Fængsler men i hele Kriminalforsorgen«, siger fængselsinspektøren.

LÆS ARTIKELHerbergleder: Politiets aktion var »behagelig«

»Når vi så pludselig får et stort antal arrestanter oven i overbelægningen, så øger det simpelthen risikoen for konflikter ikke blot mellem indsatte og personale men også mellem indsatte, når vi hele tiden skal arbejde på kanten af vores kapacitet«, siger han.

Vi sover på gulvet
De to første døgn blev de 51 varetægtsfængslede hjemløse to og to indsat i 25 celler i det ældre Nytorv Fængsel ved Københavns Byret.

20 af de hjemløse indsatte blev herfra overflyttet op til institutionen for asylansøgere i Ellebæk ved Sandholmlejren, hvor der midlertidigt er indrettet en separat afdeling til de hjemløse, så de er skilt fra asylansøgerne.

Herfra ringede en indsat til politiken.dk og fortalte om situationen.

»Det er helt kaotisk. Vi er presset sammen og folk ligger og sover på gulvet«, sagde den indsatte, som ønsker at være anonym.

Der må gøres noget
Formanden for Fængselsforbundet, Kim Østerbye, kritiserer at en asylafdeling bliver benyttet til almindelige varetægtsarrestanter.

4 COMENTARII

 1. Draga redactie,
  Nu e cazul sa folositi cuvintul „hiemelesii,” in articolele Dv,pentru ca este cuvint/expresie se poate traduce in romaneste.Deci ,”oameni/persoane fara adapost”,e romanesc Va multumim pentru respectul Dv fata de limba noastra romana.
  Si mai am o rugaminte.Inteleg din ce scrieti,ca sunteti romani,romani,.Nu credeti ca ar fi cazul sa lasati aceste articole de…senzatie,specifice presei mai ales daneze,deoparte si sa publicati si unele evenimente pozitive despre romanii din Dk? Un decembrie frumos,Sarbatori cu bine romanilor din Dk de acasa din Rom si din toata lumea

 2. D-na Alis,

  Multumim pentru remarci si urari.

  Ramine „homelesi”.

  Si totusi statistica noastra, urmarind IP-ul dvs., arata ca reveniti aici pe situl nostru cu mult mai des decat o recunoasteti. In fine, e magulitor si va asiguram ca nu e nici o rusine.

  Altfel va dorim si noi asisjderea.

  redactia

 3. Garantētu finansiālu peldspējas šo Ziemassvētkiem.

  Laipni lūdzam par to, pieredzējušu aizdevējiem aizdevumu uzņēmumam
  Mēs piedāvājam aizdevumus fiziskām un juridiskām šādās kategorijās.

  personas aizdevumiem:
  Parāds mierinājums:
  Hipotēkas:
  Ģimenes aizdevumi:
  Iemesls:
  Īpašuma apsaimniekošanas:
  Augšupeja bizness:
  Auto iegāde:
  Sākot jaunu uzņēmumu:
  dzīves:

  Ieinteresētajām pretendentiem būtu jāsazinās ar uzņēmumu ar personas datiem šādu pa e-pastu: genuieloanfirm@gmail.com

  Nosaukums:
  ADRESE:
  PILSĒTA:
  VALSTS:
  Tirdzniecība:
  SEX:
  VECUMS:
  Kredīta apjomu, kas nepieciešams:
  Kredīta termiņš (gadi):

  PIEZĪME: Jums ir arī sava veida identitātes vai Jūsu
  ID kartes vai vadītāja apliecības identitātes pārvaldības

  Paldies.

  Mēs esam Jūsu rīcībā.

  Wayne Bridge

Lasă un răspuns