de azi in Kristeligt Folkebladet: Romanii comit cele mai multe infractiuni in Danemarca si vor fi expulzati in turma

0
307
Antallet af kriminelt aktive rumænere og romaer (sigøjnere) i Danmark stiger med rekordfart.

Efter udvidelsen af EU mod øst i 2004 og 2007 er kriminelle rumænere og romaer fra Rumænien tager i stort antal til Danmark, og de gør sig særligt bemærket inden for tricktyveri, lommetyveri, indbrudstyveri, rufferi og hårdhændet røveri, oplyser politiet.

De seneste to år har rumænerne været den mest udviste gruppe udlændinge fra Danmark. Med 173 udvisninger i 2008 udgjorde de udviste rumænere mere end fire gange så mange som nigerianerne, der ligger på andenpladsen med 41 udviste, oplyser Rigspolitiets udlændingeafdeling.

De udviste rumænere udgør kun toppen af isbjerget.

– Antallet af rumænere, der begår kriminalitet i landet, er måske 20 eller 30 gange større end antallet af udvisninger. Men det er svært at fastlægge, for det er ikke alle, vi kan udvise, og vi fanger jo heller ikke alle de kriminelle, siger Bent Isager Nielsen, efterforskningsleder ved Københavns Vestegns Politi, og slår fast…

– Vi er stærkt plagede af rumænske kriminelle for tiden, siger han.

– Mange af dem er romaer, og de står særligt for lommetyveri og indbrud. Vi må desværre sige, at det er kulturelt betinget. Romaerne er kendt for at være gode til mange former for berigelseskriminalitet, da de er hurtige og dygtige, og det må man sige, at de lever op til i vores område, siger Mogens Lauridsen.

Lasă un răspuns