Doi ecscroci romani arestati la Flensburg. Eliberati apoi din lipsa de dovezi

0
458

….Rumænske bedragere sat på fri fod

To unge rumænere blev taget med hænderne inde i byens bankautomater. Alligevel blev de efter anholdelsen sat på fri fod – og kan nu fortsætte ­tyvetogtet i andre byer.

Tilla Rebsdorf (tr@fla.de) ons, 12. okt 2011, 19:15

FLENSBORG. Forbrydelse betaler sig ikke. På grund af denne læresætning har mange nok lært at holde sig på den rette side af loven, men for to mænd fra Rumænien er virkeligheden en anden.

Trods en håndfast sag om butikstyveri og svindel med pengeautomater til omkring 4000 euro blev de efter endt afhøring på politigården sat på fri fod.

– Sådan er retssikkerheden her hos os. Det var ikke nok til at spærre folk inde, siger Matthias Glamann fra politets presseafdeling.

I går udsendte politiet en advarsel om tricktyve i Flensborg, der manipulerede bankernes pengeautomater med en skinne. Kunden opdager den ikke umiddelbart, men den betyder, at pengene ikke kommer ud af automaten. Når så kunden har forladt automaten, fjernes skinnen og det hævede beløb. Men det var et butikstyveri tirsdag eftermiddag, der fældede de to rumænere på 22 og 24 år, fortæller Matthias Glamann.

Anholdt i parfumeforretning

En butiksdetektiv i en parfumeforretning stoppede den 22-årige, der havde varer til 540 euro på sig. Det var varer, som han vel at mærke ikke havde betalt for, og han blev hentet af et par betjente.

Da alle bankautomater har videoovervågning, kunne politiet ret hurtigt konstatere, at manden ved automaterne var den samme som butikstyven. Han var dog ikke alene på tyvetogt i Flensborg. Der var også en anden mand på billederne fra bankautomaterne, og da den 22-årige efter endt afhøring fik lov til at gå igen, holdt et par civilklædte betjente et vågent øje med den unge rumæner.

Det viste sig at være en god ide. Ganske kort tid senere mødtes han med den anden person ved bankautomaten i nærheden af Kinoplex, og så klappede fælden for dem begge.

Men det var kun kortvarigt. Ifølge oplysninger fra politiet har de to mænd 41 sager på samvittigheden og har uretmæssigt fået fingre i cirka 3500 euro plus butikstyveriet. Alligevel blev de sat på fri fod – og opererer måske allerede videre i en anden by.

Rumænske bedragere sat på fri fod

Lasă un răspuns