Draculas slot koster 450 millioner

0
427

Hvis den perifære tilknytning med virkelighedens Dracula ikke er argument nok til et køb, så er den flotte placering det måske. (Foto: AP)Draculas slot i Transsylvanien er blevet sat til salg. Den nette pris for slottet i Rumænien er 60 millioner euro – 445 millioner kroner

Hvis boligdrømmene består af et uhyggeligt slot med masser af tårne og spir, bestående af 56 værelser fyldt med kitch og placeret i Rumænien, så er muligheden der nu. Og så følger der endda 400.000 turister årligt med i købet.

Bran Castle i Transsylvanien, af mange kendt som ‘Draculas slot’, er nu sat til salg for den nette sum af 60 millioner euro (cirka 445 millioner kroner).

Sælgeren, en arkitekt bosiddende i New York, håber, at de lokale myndigheder vil købe slottet, der er en af de største turistattraktioner i Rumænien. Udgifterne til at vedligeholde slottet fra 1212 er for store.

Dominic Habsburg fik slottet foræret i foråret, efter kommunister konfiskerede det af hans mor, prinsesse Ileana i 1948, da alle kongelige blev tvunget ud af Rumænien. Lokale myndigheder har siden været bekymrede for, at det skulle ende som en del af en hotelkæde eller – endnu værre – blive omdannet til en Dracula-temapark.

Berygtet for tortur
Slottet forbindes med den berygtede Vlad Dracula, der var inspiration til historien om vampyren Dracula. Virkelighedens Vlad Dracula (1431-1476) var tre gange regent for Valikiet, den sydlige del af det nuværende Rumænien. Han var berygtet for at være en ekspert udi tortur, og elskede især at spidde folk. Overleveringen siger, at han nød at spise med udsigt til sine spiddede fjender, og det har muligvis givet inspiration til litteraturens Dracula, vampyren.

Vlad Dracula har aldrig boet permanent på Bran Castle, men menes at have overnattet på slottet. Filmfolk har brugt slottet til adskillige film om den blodsugende Dracula.

extrabladet.dk

Lasă un răspuns