eBay-fuskere anholdt i stor aktion. 34 rumænere er nu anholdt i sagen

0
409

34 personer er anholdt i en international aktion mod et netværk af internetsvindlere, der har snydt for millioner på auktionssiden eBay Først snuppede de brugernavn og kodeord fra eksisterende sælgere, og bagefter snød de kunder i deres navn.

Et netværk af østeuropæiske svindlere nåede på den måde at snyde sig til seks millioner kroner på auktionshjemmesiden eBay.com, inden en storstilet aktion satte en stopper for det.

34 rumænere er nu anholdt i sagen, der har involveret både FBI og flere europæiske myndigheder. Samtidigt er der udstedt internationale arrestordrer på yderligere 10 personer.

Siden 2006 er omkring 800 vesteuropæiske og amerikanske brugere blevet snydt af svindlerne, der modtog betalingerne og derefter „glemte” at sende varerne.

De har fået adgang til de misbrugte brugerkonti ved såkaldt phishing, hvor man med en falsk e-mail eller hjemmeside lokker brugernavn og kodeord ud af en person.

Men efter en række rapporter om varer, der aldrig kom frem, begyndte politiet at interessere sig for sagen, og det europæiske netværk af anklagemyndigheder, Eurojust, holdt i november 2009 et møde, hvor Europol og de amerikanske myndigheder også deltog.

Her blev det planlagt, hvordan svindlerne skulle fanges og en koordineret indsats mellem rumænsk og tjekkisk politi er nu mundet ud i de foreløbigt 34 anholdelser.

Eurojust oplyser til Ritzau, at de ikke kender til, at danske personer skulle være involveret i svindelsagen – hverken som svindlere eller ofre.

Lasă un răspuns