Euro-parlamentarii danezi isi fac cruce: „Da Doamne sa nu intre Romania si Bulgaria in Schengen!”

0
249

Danske EU-politikere korser sig før Schengen-afstemning

Vagtsom. En rumænsk betjent på grænsen til Moldova. Rumænien og Bulgarien opfylder formelt kriterierne for optagelse i Schengen-samarbejdet, men det udløser store danske protester i EU-Parlamentet. - Foto: VADIM GHIRDA/AP

Vagtsom. En rumænsk betjent på grænsen til Moldova. Rumænien og Bulgarien opfylder formelt kriterierne for optagelse i Schengen-samarbejdet, men det udløser store danske protester i EU-Parlamentet. – Foto: VADIM GHIRDA/AP

Det grænseløse europæiske schengensamarbejde kan blive endnu mere grænseløst i dag, når Europaparlamentet stemmer om, hvorvidt Rumænien og Bulgarien skal med i politisamarbejdet.

Samarbejdet omfatter alle andre europæiske medlemslande end de to samt Storbritannien. Også Norge, Island og Schweiz er har tilsluttet sig de åbne grænser og tillader sine borgere at bevæge sig frit over grænserne.

Rumænien og Bulgarien lever begge teknisk set op til kriterierne for optagelse. Det mener EU-kommissionen.

Men spørger man de danske parlamentarikere, er det ikke tiden at lukke flere ind fællesskabet med åbne grænser.

»Det er muligt, at de teknisk er klar til optagelse, men det nytter ikke noget, at alt det tekniske udstyr er klart, hvis du kan betale 100 euro for at få dine varer over grænsen, hvad enten det er flygtninge, narkotika, kvinder… Og sådan forholder det sig i Rumænien og Bulgarien«, siger Venstres Jens Rohde.

Syv af 13 MEP’er stemmer nej
Jens Rohde afleverer derfor et ‘nej’, når han i dag afgiver sin stemme, og det samme gør seks af de andre danske medlemmer af europaparlamentet (MEP).

Danske EU-politikere korser sig før Schengen-afstemning

Lasă un răspuns