Farvel Victor Piturca ! Efter to fyringer sagde landstræner selv op i tredje omgang

0
354

a.espncdn.com

Victor Piturca forlader jobbet som rumænsk landstræner efter en god EM-start.

En opsigelse fra en landstræner midt i en kvalifikationsturnering er usædvanlig, ikke mindst lige efter en sejr.

Men hvis Victor Piturcas loyalitet over for jobbet som landstræner i Rumænien er en anelse skrøbeligt, er der dog en plausibel forklaring.

I 1999 blev Victor Piturca fyret efter at have kvalificeret Rumænien til EM-slutrunden, men på grund af en uoverensstemmelse med et par af de rumænske stjerner, kom Piturca aldrig til at udtage truppen til slutrunden.

Det gjorde Piturca, da han blev genansat i 2004 og i 2007 kvalificerede Rumænien til den første slutrunde i otte år, men da Rumænien ikke nåede videre fra de indledende kampe i Schweiz og efter en skidt start på den efterfølgende VM-kvalifikation, blev Piturca fyret for anden gang.

Ansat igen og denne gang gik han selv

Ikke desto mindre blev Victor Piturca i juni 2011 ansat som landstræner for tredje gang, men efter i alt 98 kampe og 7 point i de første tre EM-kvalifikationskampe mod Grækenland (1-0 ude), Ungarn (1-1 hjemme) og Finland (2-0 ude) opsagde han i går sin kontrakt, der løb indtil 2016.

58-årige Victor Piturca han skal i stedet være træner i Al Ittihad, der har vundet mesterskabet i Saudi Arabien otte gange, men ikke siden 2009.

Rumænien møder Nordirland i endnu en EM-kamp 14. november og Danmark i en venskabskamp fire dage senere ligeledes i Bukarest.

Lasă un răspuns