Fiecare cu cel doare. Presa daneza titreaza astazi „Løkke (primul ministru al Danemarcei) preseaza Romania la întilnirea cu Iohannis, sa-si ia infractorii inapoi dar sa le si asigure puscarii decente”

0
457

Der skal findes en løsning på et ‘utåleligt’ problem med Rumænien. Det siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), efter han har holdt et bilateralt møde med den rumænske præsident, Klaus Werner Johannis, under EU-topmødet i Bruxelles.

Løkke lægger pres på præsident: Disse rumænere skal ud.  ‘Utålelig situation’: Fire rumænere dømt for bl.a. menneskehandel kan ikke sendes hjem, men de skal ud nu, fastslår statsministeren overfor rumænsk kollega

Her har han bragt en sag op om fire rumænere, der ikke kan sendes ud af Danmark til i Rumænien.

Det kan de ikke, fordi fængselsforholdene er vurderet af Højesteret til at være i strid med menneskerettighederne.

»Det er kæmpe problem. Fordi det her europæiske fællesskab, det hviler på, at man lever op til menneskerettighederne. Det er utåleligt, og det er der ingen, der kan forstå«.

»Derfor har jeg sagt til den rumænske præsident, at det går ikke det her. Det skal der findes en løsning på«, siger statsministeren.

Der er for øjeblikket ikke nogen rumænsk regering. Den blev onsdag afsat ved en mistillidsafstemning i parlamentet.

Men Løkke forklarer, at den rumænske præsident har lovet, at han vil bede en ny rumænsk justitsminister om at løse problemet, når en ny regering er dannet.

mai mult la :  politiken.dk/indland/art6007100/L%C3%B8kke-presser-Rum%C3%A6nien-for-at-l%C3%B8se-ut%C3%A5leligt-f%C3%A6ngselsproblem

Lasă un răspuns