Iata-i pe românii care au facut videoclipul cu etichetele false de pe marfa expirata dintr-o fabrica de bomboane din Danemarca

0
326

Cei 6 români  au de primit de la patronul turc 3,7 milioane dkr.

3F og HK forbereder krav på 3,7 millioner kroner mod David Servet Yüksel for grov underbetaling af seks tidligere rumænske ansatte. De skulle blandt andet ommærke gammelt slik. 11,5 timers arbejdsdag gav en dagsløn 400 kroner.

Fagforeningerne 3F Frederiksborg og HK Handel Hovedstaden har sendt deres krav på vegne af deres seks rumænske medlemmer, som arbejdede hos David Servet Yüksel i en periode fra seks måneder til seks år. Her har de arbejdet indenfor byggeri, det grønne område, lager og butik samt ulovligt ompakket gammelt slik.Lige indtil midten af maj, hvor forholdene blev for utålelige og de fik mod til at bryde ud af deres afhængighed af deres arbejdsgiver i Nordsjælland. Rumænerne stod tirsdag frem og fortalte, hvordan de var hyret til at pille datomærker af bjerge af gammelt slik.

Det samlede krav fra 3F og HK lyder på 3,7 millioner kroner til Yüksel og hans selskab. Kravet inkluderer brud på ansættelsesretten, EU’s arbejdsdirektiv og manglende løn i forhold til den lovede løn i ansættelseskontrakterne. Dog er den løn, de har modtaget fra Yüksel, trukket fra kravet.

Utrolig groft

– Det er utrolig groft, at man kan svindle med ompakning af gammelt slik. Samtidig har man en arbejdskraft til ned på 35 kroner i timen og nogle arbejdsvilkår, som er fuldstændig urimelige, fastslår faglig sekretær Elaine Larsen fra 3F Frederiksborg.

sursa :  http://www.fagbladet3f.dk/

Lasă un răspuns