În presa daneza de astazi „Cea mai curajoasa femeie din Romania vrea sa devina vînatorul coruptilor din Europa. Asta daca cei de acasa îi vor permite”

0
824

Rumæniens modigste kvinde vil være EU’s korruptionsjæger nummer et – hvis hun får lov hjemmefra

Rumæniens benhårde korruptionsjæger Laura Kövesi scorer formentlig det nye topjob som EU’s offentlige anklager, selv om den rumænske regering har gjort det meste for at undgå hende. Torsdag fortsætter striden om »Rumæniens modigste kvinde«, der har stillet landets regering i et meget tvivlsomt lys og sået splid mellem EU’s ministerråd og EU-Parlamentet.

»Jeg ved, at I har været udsat for en masse negative informationer om mig. Jeg har intet at skjule, og jeg står til jeres fulde disposition til at besvare alle jeres spørgsmål.«

Rumænske Laura Kövesis optræden i Europa-Parlamentet i forgangne uge sprudlede af vilje og målrettethed. I dagevis kørte klippet på repeat i rumænsk fjernsyn, og Kövesis selvsikre ansigt prydede forsiden på landets få tilbageværende printaviser her midt i det rumænske EU-formandskab, hvor der i de store regeringskritiske miljøer i Bukarest er store forhåbninger til Kövesi.

mai mult la :  www.information.dk

Lasă un răspuns