Îngrozitor. Din nou despre cosmarul din orfelinatele românesti în presa din Danemarca. Crucea Rosie Daneza are voluntari în Romania

0
360

Røde Kors-arbejder i Rumænien: Børnene skreg for at komme op til mig

Afsløringen af horrible forhold på rumænske børnehjem rystede for 25 år siden hele verden. I tre år var danske Merete Råschou udstationeret for Røde Kors i landet, hvor hun tog sig af de aller-sygeste børn.

– Når jeg åbnede døren ind til stuerne, hvor børnene lå, så skreg de for at komme op i mine arme. For nogle af dem var det først gang i deres liv, at de blev taget op, da jeg ankom til børnehjemmet. Den der massive glæde ved at se et menneske gjorde så stærkt indtryk på mig. Det glemmer jeg aldrig.

48733688 - Børn Rumænien - PRIVATFOTO

Sådan fortæller Merete Råschou om forholdene på de rumænske børnehjem, hvor hun var udstationeret fra 1990 til 1993. Her arbejdede hun i kølvandet på skandalen, der rullede for omtrent 25 år siden.

Billeder af syge, afmagrede børn, der lå i rustne tremmesenge i deres egen afføring og uden nogen form for kærlighed eller omsorg, gik verden rundt i månederne efter den rumænske diktator Nicolae Ceausescus fald første juledag 1989. Som følge af hans fler-børns politik, hvor kvinder blev pålagt at føde fire børn og abort blev gjort ulovligt, modtog de kæmpestore statsinstitutioner op mod 170.000 uønskede babyer under styret.

http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/roede-kors-arbejder-i-rumaenien-boernene-skreg-for-at-komme-op-til-mig/5650876

Lasă un răspuns