Interesant, desi e din mai 2008. Visul romanilor despre Danemarca ( o traducem curand )

1
541

Ifølge Dansk Avis Omdeling skulle de rumænske avisbude være blevet snydt af et rumænsk bureau, der er gået fallit. Det passer ikke. (Foto: Niels åge Skovbo)

De betalte 6.000 kroner hver for at få en falsk kontrakt og har arbejdet op imod 56 dage uden et fridøgn. Maria Amalia Alexandru og hendes forlovede, Andrei Butca, drog fra Rumænien til Danmark for at tjene gode penge, så de kunne høvle af på gælden i lejligheden derhjemme.

LØN. Rumænske Maria Amalia Alexandru begynder nattens arbejde klokken 01:45 med at cykle til et avisdepot i Viby i udkanten af Århus.
Her skal hun hente den første stak med Jyllands-Posten, Politiken, Berlingske Tidende, Information, Børsen og Århus Stiftstidende. Cykeltraileren trækker skævt, fordi det ene hjul er fladt.
»Det skulle du have sagt i forvejen,« får hun at vide af den kvindelige depotleder, da hun kommer frem til depotet og beder om at låne en anden anhænger til cyklen.
Maria Amalia Alexandru brokker sig ikke yderligere og kører op ad bakke, ud til sit første distrikt.
Et fladt cykeldæk er ingenting, sammenlignet med hvad hun ellers har oplevet af forhindringer på sin vej fra Rumænien til Danmark som avisbud.
Maria Amalia Alexandru på 27 år og hendes jævnaldrende forlovede, Andrei Butca, er begge uddannede økonomer fra universitetet i Bukarest. Fire år har deres uddannelse taget, og de har begge arbejdet to år i banksektoren i Rumæniens hovedstad. Men en beskeden månedsløn på 3.000 kroner som bankøkonom fik Maria Amalia Alexandru og Andrei Butca til at kigge sig om efter arbejde i udlandet.

PARRETS MÅL VAR hurtigt at få betalt af på lånet til deres første fælles bolig, en lille lejlighed i Bukarest. Første stop på rejsen var job på et hotel i USA, men parret måtte vende hjem til Rumænien, da deres arbejdstilladelse løb ud. I anden omgang besluttede de sig for at søge til et andet europæisk land og gik på nettet for at søge job.
Ganske få dage efter de havde lagt deres ansøgninger ud på en hjemmeside, blev de kontaktet af et rumænsk bureau. Rekrutteringsbureauet tilbød dem at komme til samtale til en stilling som avisbud i Danmark.
Samtalerne gik godt. Maria Amalia Alexandru og Andrei Butca skrev under på kontrakter, som lovede 105 kroner i timen og 40 timers arbejde om ugen…. jurnalisten

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns