Kristne kæmper mod 11-årigs abort

0
419

En 11-årig rumænsk pige er blevet voldtaget af sin onkel og venter hans barn. Kristne grupper truer med politianmeldelse, hvis hun får en abort.

En regeringskommité skal i morgen beslutte om, en 11-årig pige får lov til at tage til Storbritannien for at få foretaget en abort eller om skal føde barnet. Det skriver AP.

Pigen er blevet voldtaget af sin 19-årige onkel. At hun ventede barn blev først opdaget for en måned siden, men pigen er allerede gravid i 20. uge. Den lovlige grænse for abort i Rumænien er 14 uger.

Spørgsmålet om hvorvidt hun får lov til at rejse til Storbritannien, hvor det er muligt at få bevilget en abort helt op til 24. uge, har medført intens debat i det østeuropæiske land.

Mens den rumænske ortodokse kirke anbefaler, at pigens familie selv bør træffe beslutningen, kæmper en række anti-abortgrupper en intens kamp for, at pigen ikke får foretaget en abort.

De i alt 20 religiøse grupper har truet med at politianmeldelse, hvis pigen får en abort i Rumænien. De har til gengæld tilbudt at anbringe barnet på en kirkelig institution, hvis familien ikke kan tage sig af det… JP

Lasă un răspuns