La postul national DR TV despre motiunea de cenzura împotriva borfașilor din guvernul Grindeanu „Mistillidsafstemning er gult kort til Rumæniens regering”

0
268

Den siddende regering vil formentlig vinde dagens afstemning i det rumænske parlament – men tilgivet bliver de ikke, fortæller Anna Gaarslev.

? NED MED FORBANDEDE TYVER  DRAGNEA, TARICEANU SI GRINDEANU !!! ✊ JOS BORFAȘII !!! BLIVER ALDRIG VELKOMMEN I DANMARK !!! ? I FÆNGSEL MED DEM !!!

I dag skal Rumæniens socialdemokratisk-ledede regering og premierminister ud i en mistillidsafstemning.

Landet har været ramt af de største demonstrationer i årtier, efter regeringen i sidste uge udstedte et dekret, der gjorde det lettere for politikere og embedsfolk at undgå straf for korruption.

Og selvom regeringen trak den omstridte beslutning tilbage i weekenden, er protesterne fortsat.

Men trods stor utilfredshed med regeringen vil dagens mistillidsafstemning formentlig ikke ende med en sejr til opposition og kritikere, fortæller DR’s korrespondent i Europa, Anna Gaarslev, som er i Rumæniens hovedstad, Bukarest.

  • Den afstemning vil regeringen vinde, fordi den har et solidt flertal i parlamentet. Så afstemningen i dag vil mere være en symbolsk handling.

  • Men det, som oppositionen og de mange, mange hundredetusinde rumænere, der har været på gaden de senere dage, siger til deres regering, er: Pas på, I er ikke usårlige, I er ikke urørlige, I kan ikke gøre hvad som helst. Vi holder øje med jer.

Én gang og så aldrig mere

Med loven ville regeringen blandt andet afkriminalisere korruption, hvis beløbet var under 330.000 kroner, og kun ved særligt grove tilfælde kunne magtmisbrug straffes med fængsel.

Lasă un răspuns