Lacrimi si frustrare în țara fericirii. 6 români abuzați la munca în Danemarca. Centrul danez împotriva Traficului de Persoane aprecieaza ca românii au fost exploatati de patronii lor pe santierele din Holbaek. Exemplul lui Ionut Ioan este concludent. Scalavie moderna în patria echitații sociale

0
348

Center mod Menneskehandel vurderer, at seks arbejdere fra Rumænien og Pakistan har været ofre for menneskehandel til tvangsarbejde, mens de har bygget boliger i Holbæk.

Ionut Ioan og fem andre byggearbejdere fra Rumænien eller Pakistan er vurderet menneskehandlet til tvangsarbejde i forbindelse med deres arbejde for danske byggefirmaer. Foto: Michael Drost Hansen, Fagbladet 3F.

Rumænske og pakistanske byggearbejdere er blevet udsat for menneskehandel til tvangsarbejde, mens de har arbejdet på store byggerier i Holbæk. Det vurderer Socialstyrelsens Center mod Menneskehandel, der har givet de seks arbejdere krisehjælp. Det fremgår af Center mod Menneskehandels vurdering i sagerne, som Fagbladet 3F har set.

Flere af de udenlandske arbejdere fra Pakistan og Rumænien oplyser til Fagbladet 3F, at de er blevet lokket til Danmark med løfter om ordentlige løn- og arbejdsforhold. Men at de i stedet er endt med en løn på mellem cirka 49 og 64 kroner i timen eller mindre for arbejdsdage på ofte 10 timer.

Hos 3F Holbæk-Odsherred er formand Allan Andersen rystet over udnyttelsen af rumænske medlemmer og andre udlændinge i sagen.

sursa :  www.avisen.dk

Lasă un răspuns