LandboSyds: Maine vine ambasadoru’ roman pe la noi

1
337

Rumænsk ambassadør-besøg i morgen

Ambassadør Alexandru Victor Micula og Vittus og Oana skal sammen med LandboSyds HR-afdeling tale med rumænske medarbejdere hos danske landmænd. Foto: Landbo-Syd

VISIT. LandboSyd får besøg af den rumænske ambassadør i Danmark. Formålet med besøget er at fortælle om de vigtige forskelle i rekruttering af medhjælpere til dansk landbrug. Derudover skal han møde nogle af dem, der arbejder på danske bedrifter.

AMBASSADØRBESØG: Når udenlandske medarbejdere til dansk landbrug rekrutteres i Østeuropa, er der store forskelle i de betingelser, medarbejderne skriver under på. Derfor har LandboSyds HR-afdeling og deres samarbejdspartnere inviteret den rumænske ambassadør i Danmark, Alexandru Victor Micula, på besøg tirsdag den 22. marts. Det oplyser organisationen i en pressemeddelelse.

»En af de helt store forskelle på os og andre rekrutteringsbureauer er, at vi ikke opkræver et gebyr af medarbejderne. Ved rekruttering gennem LandboSyd er det landmanden, der betaler. Vi vil ikke lade medarbejdere betale for at arbejde,« siger LandboSyds HR-chef, Dennis Calender.

Landmændene får til gengæld en arbejdskraft, der er screenet af LandboSyds samarbejdspartner, Bernlow Romanian Consulting.

»Vittus Bernlow er selv landmandsuddannet og har undervist på Borris Landbrugsskole. Det sikrer, at vi undgår dyre fejlansættelser, der i sidste ende kan koste landmænd meget mere og gøre produktionen sårbar. Bernlow Romanian Consulting foretager den vigtige udvælgelse for os og gennemgår nøje medarbejdernes faglige og personlige kvalifikationer,« forklarer Dennis Calender.

Samtidig understreger HR-chefen, at man hos LandboSyd får en samlet pakke, så der også er styr på eksempelvis skatteforhold.

I stalden
Efter mødet hos LandboSyd kører ambassadøren med følge til landmand Chr. Lund ved Rødding. Chr. Lund har i flere omgange haft rumænske ansatte, og lige nu er der således fire rumænere i kvægbesætningen.

»Både for os og Vittus Bernlow har det været vigtigt at give ambassadøren lejlighed til at se dansk landbrug og samtidig tale med nogle af de rumænske medarbejdere, for det er jo der – på staldniveau – at vores samarbejde kommer til udtryk,« siger Dennis Calender.

I LandboSyd regi har omkring 20 procent af kunderne ansat udenlandske medarbejdere, hvoraf cirka 65 procent er fra østlandene fortrinsvis Polen, Baltiske lande, Ukraine og Rumænien.

 

Rumænsk ambassadør-besøg i morgen

1 COMENTARIU

  1. stimata redactie aveti in aceasta poza pe cei 2 care au excrocat zeci de romani la scoala borris o parasuta fosta profesoara de engleza cu un trecut negru in romania Vittus Bernlow un excroc notoriu

Lasă un răspuns