„Marfa” trimisa de hotii români din Tulcea prin XXl Tours. Dimitrie-Bogdan Pricop si Bogdan Vavilov si-au luat trei ani de bulău

0
672

Se hvad elite-tyve gemte på XXL Tours bussen til Rumænien

To rumænere, der blev anholdt på ‘hæler-ekspressen’ på vej ud af Danmark, er dømt for organiserede indbrud

Endnu to elite-tyve fra den rumænske by Tulcea, hvorfra en sværm af professionelle kriminelle er rejst til Danmark for at begå indbrud, er blevet dømt ved retten i Lyngby.

Dimitrie-Bogdan Pricop, 30, og Bogdan Vavilov, 32, har hver fået tre års fængsel og er blevet udvist for bestandigt. Begge rumænere modtog dommen.

– De tiltalte begyndte med det samme at begå indbrud, da de kom til Danmark, sagde retsformand Ivan Larsen ved domsafsigelsen.

Retten dømte dog ikke rumænerne for samtlige 40 indbrud og fire indbrudsforsøg, som de var tiltalt for.

Retten frifandt rumænerne for 17 af de i alt 44 forhold, fordi beviserne var for svage. De blev kendt skyldige i 27 indbrud til en samlet værdi af omkring 650.000 kr.

– Organiserede indbrud
– Det var organiseret indbrudskriminalitet, der var planlagt på forhånd, sagde dommeren.

Senioranklager Jette Malberg havde nedlagt påstand om fire et halvt års fængsel.

– Jeg er godt tilfreds med dommen i betragtning af, at de er frifundet for en del forhold, hvor retten ikke mente, at det var nok bevis, at de var i området, da indbruddene skete, siger Jette Malberg til Ekstra Bladet.

Rumænerne blev anholdt den 6. februar, da politiet igen slog til mod ‘hæler-ekspressen’, den ugentlige busrute fra Stockholm over København til Bukarest i Rumænien fra den rumænske busselskab ‘XXL Tours’.

Rumænerne kom til Danmark den 16. januar, og dagen efter var de allerede i gang med at begå indbrud. De hævdede ellers, at de var kommet til Danmark for at søge arbejde.

14 kufferter med tyvekoster
Bussen blev eskorteret til SKAT´s undersøgelsescenter på Cargovej 7 i Nr. Alslev og ombord fandt politiet 14 tasker og kufferter, der var proppet med tyvekoster.

Nogle af kosterne stammede formentlig fra indbrud i Sverige, men de to rumænere kunne knyttes til 40 danske villaindbrud med et samlet udbytte på godt 1,4 millioner kr., som rumænerne blev tiltalt for. De var desuden tiltalt for fire indbrudsforsøg.

De mange indbrud blev ifølge anklageskriftet begået på kun 11 dage i en periode på tre uger fra januar til februar. Otte indbrud blev begået på blot én dag.

Se også: Rumænske elite-tyve tømte otte huse på blot en dag

Retten i Lyngby idømte den 4. juni den 26-årige rumæner Antonov Alexandru Ionut to et halvt års fængsel og udvisning for bestandigt, efter at han den 16. januar i år blev anholdt på bussen fra ‘XXL Tours’ i Gedser med sin tunge bagage proppet med tyvekoster for cirka 400.000 kr.

112 23. maj 2014 Se også: Hæler-ekspressen ruller: Bagagen proppet med tyvekoster

Antonov Ionut blev dømt for organiserede indbrud og hæleri, selvom han hævdede, at han blot var kommet til Danmark for at søge arbejde.

Se også: Styrer indbrud i Danmark fra denne by

Dén forklaring afviste retten i Lyngby som ‘usandsynlig’:

– Derimod finder retten det bevist, at tiltaltes tilstedeværelse her i landet alene har været begrundet i hensigt til at begå berigelseskriminalitet, og at dette skulle foregå i samarbejde med andre, skriver retten i dommen.

15 fra Tulcea dømt i år
Rumæneren blev også dømt til at betale over 200.000 kr. i erstatninger til fire forsikringsselskaber.

Antonov Ionut bor også i Tulcea ved grænsen til Moldavien, og mens han var i Danmark havde han kontakt til de to rumænske indbrudstyve, der blev dømt i dag.

Politiets Task Force Indbrud har nu foreløbig fået dømt 15 rumænere i år fra Tulcea i fem sager om organiserede indbrud. Endnu to rumænere fra Tulcea venter på at komme for retten efter sommerferien.

Se også: Vandrerhjem var base for rumænsk indbrudsbande

 

Lasă un răspuns