Ministrul educatiei din Danemarca inchide gaura din legea care a permis cazul Noreco

0
399

Societatea daneza a pierdut 40 de milioane de coroane daneze in cazul scolii / birou de plasament al scalvilor din Romania, NORECO….

( video din arhiva … aveti mai multe articole si video, mai jos…)

Vikarbureauet Noreco fra Frederikshavn udnyttede et hul i lovgivningen. Det har kostet samfundet 40 millioner kroner.

Undervisningsminister Bertel Haarder ændrer nu reglerne efter sagen om det frederikshavnske vikarfirma Noreco, der fik 30 millioner kroner fra det offentlige til rumænske kursister på AMU-kurser. Det oplyser det nordjyske folketingsmedlem socialdemokraten Bjarne Laustsen. Han har haft ministeren i samråd om sagen d. 18. juni.

Bjarne Laustsen har kørt sagen, især fordi han mente, at der i Noreco skete en omvendt diskrimination af danske arbejdsløse.

– Noreco tog jo aldrig frederikshavnere eller andre fra området ind og fik dem efteruddannet, fordi nordjyderne ikke ville udløse tilskud, sådan som de udenlandske ansatte gjorde, fordi de kom langvejs fra. Hvis det danske samfund i stedet havde brugt 40 millioner på at efteruddanne danske ledige i Hjørring og Frederikshavn, så tror jeg, der var kommet flere ansættelser ud af det.

Undervisningsminister Bertel Haarder sagde i samrådet i Folketingets Uddannelsesudvalg, at nye regler skal sikre, at tilskuddet til kost og logi fremover kun skal dække merudgiften, som vedkommende har i forbindelse med, at man deltager på et AMU-kursus…. http://www.nordjyske.dk

cititi si :

 

Lasă un răspuns