Noii emigranti români apreciati în Danemarca, sînt speranta micului orasel danez Borris. Jes Nissen de la Consiliul Primariei „Ce daca vin din Romania. Daca vor sa traiasca la noi în Borris sînt bineveniti”

0
515

Românul George Olaene, care locuieste în orasul Skjern dar are un frate care s-a mutat în Borris „E ca si cum danezii ar dori sa fim cu totii o mare familie”

Borris tog imod tilflyttere: Ikke vigtigt om de er fra Rumænien eller København

Omkring 40 nytilflyttere fra Østeuropa deltog i går aftes i et møde om foreningslivet i Borris.

Fællesspisning og et oplæg om foreningslivet i det vestjyske på både dansk og engelsk. Det var programmet, da 287 personer i går aftes var til møde i Borris Sports- og Kulturcenter. Blandt deltagerne var der omkring 40 nytilflyttere fra Østueropa, og det var dem, det hele handlede om.

11121789-40-nytilflyttere-fra-steuropa-i-borris---1

Som mange andre byer i det vestjyske har Borris oplevet, at der er kommet en del nytilflyttere fra Østeuropa. Det er hovedsageligt landbruget, som trækker nytilflytterne til Vestjylland.

»For os er det ikke så vigtigt, om nytilflyttere kommer fra Rumænien eller København. Hvis de har valgt at slå sig ned i Borris, så vil vi gerne byde dem velkommen, og gøre hvad vi kan, for at de bliver en del af lokalsamfundet,« siger Jes Nissen, der er formand for Borrisrådet, der sammen med sogneforeningen og DGI står bag arrangementet.

Del af fællesskabetOg noget tyder på at fællesspisning og et oplæg på engelsk er med til at få nytilfytterne til at føle sig, som en del af lokalsamfundet.

»Det føles som om, at danskerne gerne vil være i familie med os,« siger George Olaene, der bor i Skjern, men har en bror, der bor i Borris.

Han kommer oprindeligt fra Rumænien og har boet i Danmark i næsten tre år.

Jes Nissen fik efter oplægget en del gode tilbagemeldinger fra nytilflytterne fra Østeuropa, men også danske nytilflyttere satte pris på arrangementet.

»Det vigtigste med mødet var, at nytilflytterne oplevede det fællesskab, som vi har. Og at vi godt vil dem.,« siger han.

mai mult la :  http://dagbladetringskjern.dk/skjern-tarm/borris-tog-imod-tilflyttere-ikke-vigtigt-om-de-er-fra-rumaenien-e

Lasă un răspuns