O prostituata romanca, martor la acuzarea unui proxenet in Danemarca, a fost trimisa inapoi si acum, terorizata, se ascunde impreuna cu fiul sau…

1
414

Acest caz este dat drept  exemplu pentru ca autoritatile daneze intentioneaza sa schimbe legile si sa ofere mai multa protectie martorilor straini care ajuta Danemarca in combaterea infractionalitatii….

En evalueringsrapport af den danske indsats mod menneskehandel lægger op til revurdering af, om den danske vidnebeskyttelse er tilstrækkelig effektiv.

Blandt andet nævnes en sag om en rumænsk kvinde, der i foråret tog hele vejen til Danmark for at vidne mod en bagmand til prostitution.

Kvinden vidneudsagn var med til at få bagmanden dømt, men de danske myndigheder kvitterede for venligheden ved at sende hende tilbage til Rumænien, hvor hun – ifølge prostitutionsorganisationen Reden International – nu bor under jorden med sit lille barn.

– Det mindste, vi kan gøre, er da at beskytte dem, der hjælper os med at få ryddet op i skaren af bagmænd. Og det er vi slet ikke gode nok til i Danmark, siger Socialdemokraternes socialordfører, Mette Frederiksen, der ligesom SF vil give vidnerne ophold i Danmark.

For selvom dansk lov åbner mulighed for at give kvinderne midlertidigt ophold i Danmark, når de fælder bagmændene, så er loven endnu aldrig brugt. Og dét selvom adskillige udenlandske prostituerede faktisk har trodset faren og sendt bagmænd bag tremmer.

Derfor kræver både SF og Socialdemokraterne bedre beskyttelse af de kvinder, der vidner mod bagmændene.

– Det er et kæmpe problem, at Danmark ikke overholder vores egen lovgivning. Vi skal give de her kvinder ophold i Danmark, så flere tør vidne mod bagmændene. Det er den mest effektive måde at bekæmpe handel med mennesker på, siger SF’s ligestillingsordfører, Pernille Vigsø Bagge.

 

sursa si articol complet in daneza :

http://www.fyens.dk/article/

1 COMENTARIU

  1. Asta multumita DF si Venstre. Astia au trimis inapoi si pe transaltorul care a ajutat armata daneza in Irak.
    Americanizarea Danemarcei isi arata coltii (rezultatele).

Lasă un răspuns