Orașenii din Romania vin în Danemarca sa lucreze la ferme, la țară. Si ei si fermierii danezi sînt fericiti de noua situație

0
552

Rumænske byfolk trives med dansk landbrug

En stor kvæggård i Frederiks og nogle østeuropæere uden landbrugsfortid har vist sig at være et godt match. Både arbejdsgiver og ansatte er glade for samarbejdet.

…6-årige Ambrosie Serban fra Rumænien, har det på nogenlunde samme måde.

  • Da jeg kom til Danmark for snart tre år siden, havde jeg ingen særlige planer, og det har jeg stadigvæk ikke, siger han, idet han dog ikke foreløbig har tænkt sig at rejse tilbage.

Ambrosie arbejdede i et varehus i hovedstaden Bukarest, inden han besluttede sig til at tage til Danmark for at få en bedre løn og for at prøve kræfter med landbruget. I første omgang på en svinefarm. Men det var ikke lige ham, og snart kom han i stedet til Elmegaarden, hvor han har arbejdet siden.

  • Jeg kan godt lide at arbejde med dyr – især køer, siger han.

I modsætning til Aga er han single og deler et hus med to rumænske kolleger. I fritiden er han også ofte sammen med andre rumænere, som har et stærkt og udbredt netværk på egnen.

Ambrosie synes lige som Aga, at tilværelsen i Danmark er lettere og bedre end i hjemlandet. Han opholder sig også her, fordi han på den måde kan være med til at understøtte sin familie. Hans far er syg, og i Rumænien er der ikke samme sociale sikkerhedsnet som i Danmark…

(foto :  Elmegården – Frederiks)

mai mult la :   viborg-folkeblad.dk/rundtomviborg/Oesteuropaeiske-byfolk-trives-med-dansk-landbrug/artikel/384378

Lasă un răspuns