Organizatiile caritabile din Danemarca si ajutorul dat copiilor orfani din Romania

0
274
„Vi synes, det er kolossalt givende at være med i det her,” siger Kim Balslev.

Rumæniens børn skal godt i vej

Ægteparret Lisbeth og Kim Balslev har i 20 år været engageret i Rumæniensprojektet og arbejdet for at sikre rumænske børnehjemsbørn en bedre tilværelse Kim Balslev, Allerød, er ny landsformand for foreningen Rumæniensprojektet af 1992, som han sammen med sin hustru Lisbeth Balslev også var med til at stifte for cirka 20 år siden.

Rumæniensprojektet støtter en række rumænske børnehjem, deriblandt et såkaldt udslusningshjem for unge, som organisationen selv har taget initiativ til.

„Vi synes, det er kolossalt givende at være med i det her, og jeg kan kun opfordre andre til at blive medlemmer. Alt sker på frivillig basis, og alle indsamlede varer og penge går 100 procent til formålet,” fortæller Kim Balslev, gift med tidligere kongelig operasanger, Lisbeth Balslev.

Hun har tidligere været landsformand og er i dag formand for Rumæniensprojektets uddannelsesfond, der rejser penge, så de unge rumænere kan få en uddannelse, når de forlader børnehjemmene.

Lisbeth og Kim Balslev, der arbejder som journalist på Ritzaus Bureau, har bevaret kontakten til de to piger, de selv blev kontaktfamilie for, da Rumæniensprojektet startede.

Pigerne (Irina og Constanta) er i dag kvinder først i 30’erne, den ene er blevet gift og har fået børn, og begge er kommet godt i vej som voksne mennesker i et Rumænien, hvor der stadig er stor fattigdom.

„Vi besøger dem stadig i Rumænien mindst en gang om året,” fortæller Kim Balslev.

To årtier år efter den kommunistiske diktator Nicolae Ceauşescus fald i 1989 og indførelsen af demokrati i Rumænien, der også sidenhen er blevet medlem af EU, er der stadig brug for hjælp til de mange børn på bunden og i randen af det rumænske samfund.

„Rumænien har også oplevet en økonomisk krise, som har medført en stigning i antallet af børn, der kommer på børnehjem, så der er igen behov og mulighed for at få kontaktbørn, som man kan hjælpe,” siger Kim Balslev.

Rumæniensprojektet har været oppe på omkring 1.500 medlemsfamilier landet over. I dag tæller medlemsskaren knap 600, heraf en håndfuld i Allerød.

Med et kontaktmedlemskab til 550 kroner årligt får man tildelt et barn, som man er kontaktfamilie for, og man forpligter sig til to gange årligt at sende barnet en pakke med praktiske og adspredende ting til hverdagen. Man kan invitere sit barn på ferie i Danmark og har mulighed for at besøge barnet i Rumænien.

Et støttemedlemskab uden forpligtelser koster 300 kroner. Som medlem får man foreningens blad „Mana in Mana”, rumænsk for „Hånd i Hånd”.

….Rumæniens børn skal godt i vej

Lasă un răspuns