Parlamentarii danezi se încaiera între ei pe tema soferilor de TIR români care nu platesc taxe în Danemarca

0
370

S: Det bliver svært at sikre rumænere dansk løn i Rumænien .

loendumping_1418842_26.ashx

Socialdemokraterne mener ikke, det er realistisk, når SF foreslår, at vognmænd betaler dansk løn til udenlandske chauffører, der kører i udlandet.

SF vil skubbe udenlandske chauffører ud af førerhuset på dansk indregistrerede lastbiler. Men det sker sandsynligvis ikke med Socialdemokraternes hjælp.

SF går til finanslovsforhandlingerne med et forslag om at ændre loven om godskørsel, så chauffører ikke kan køre danske lastbiller til udenlandsk løn.

LÆS OGSÅ: SF vil skubbe rumænske chauffører ud af danske førerhuse

Forslaget er blandt andet møntet på den danske storvognmand Kim Johansen, der har 300 lastbiler, der primært bliver kørt af de 700 estiske og rumænske chauffører, som han har ansat i datterselskaber i deres hjemland.

De får 8-14.000 kroner i løn om måneden. 3F ville i februar starte en blokade mod Kim Johansen, fordi loven siger, at man kun må køre godskørsel med dansk overenskomst.

Men Arbejdsretten har afgjort, at Kim Johansen kører en så stor del af sine transporter i udlandet, at 3F ikke har konfliktret mod virksomheden. Selvom den ligger i Danmark.

Det er det samme argument, der nu får socialdemokraternes ordfører på social dumping, Ane Halsboe-Jørgensen, til at stille sig meget tvivlende over for forslaget, inden det overhovedet når forhandlingsbordet.

Ønsker oprydning i transportbranchen

Ane Halsboe-Jørgensen mener, det bliver svært at sikre, at rumænske chauffører, der kører i Rumænien på danske plader, får dansk løn

 

S: Det bliver svært at sikre rumænere dansk løn i Rumænien .

Lasă un răspuns