Pas på den mand

0
380

Alle taler om superstjernen Adrian Mutu som den helt farlige rumæner, og Chelsea-spilleren er da også en af Europas pt. skarpeste angribere. Men spørger man landsholdets assistenttræner Keld Bordinggaard om hvor nøglen til dansk sejr ligger, peger han lidt til venstre i en uventet retning.

Fingeren peger nemlig på Dorinel Munteanu. 35 årig rumænsk veteran og nøglespiller.

»Det kan godt være, at nogen regner ham for ude og færdig. Men i Bukarest så jeg ham altså som nøglespilleren. Med sit udgangspunkt på midtbanens…

…venstreside er han en type, der ser alle mulighederne.

Det er ham, der gør deres spil levende, fordi han er så god til at se åbningerne hos modstanderne. Og så er han altså i fuld vigør trods sin alder. Forleden kørte han på i 90 minutter,« siger Keld Bordinggaard.

Stærkere hold Munteanu var også blandt sit holds bedste i marts, da Danmark vandt 5-2 i Rumænien. Den kamp kan dog i følge Bordinggaard ikke bruges til noget som helst i optakten til aftenens opgør.

 

»Rumænerne har et meget stærkere hold i dag. Når de får fat i bolden kan de godt lide lige at sikre sig før de sætter en angrebsaktion ind. Det betyder, at de ikke som for eksempel Norge pumper bolden frem ved første lejlighed.

Det kan de gøre, men de satser mere på at kombinere sig igennem. Det er der Munteanu er nøglespilleren.

Han bevæger sig meget ind på midten, og er ofte den, der sætter angrebsaktionerne i gang.

De er utroligt dygtige til at spille i små områder, og det er vigtigt, at vi står kompakt og ikke giver dem plads,« siger Keld Bordinggaard.

læs mere i BT.dk…

Lasă un răspuns