Pentru cei care înteleg cît de cît daneza : Oana Pantescu, angajata la o ferma de porci din Danemarca ’Landmændene ved godt, at rumænske arbejdere er bedre end danske’

0
514

Det ligner et parcelhuskvarter for pattegrise. Til hver af de små metalhuse hører et lille stykke græs indkranset af et elektrisk hegn. Et til hver af de 350 kilo tunge avlssøer og deres smågrise.

Med fråde dryppende fra mundvigen stiller en af søerne sig klar, da Oana Pantescu nærmer sig fodertruget. Uden at kigge ned på den store gris serverer hun dagens morgenmad, inden hun går hen til metalhuset og bøjer sig forover for at kigge ind. Soen er nedkommet med 21 unger dagen forinden.

»Det er alt for mange,« siger Oana Pantescu på grovkornet engelsk, mens hun begynder at løfte smågrise op fra det halmdækkede gulv og ned i en sort spand.

»En so har kun 14 patter, så det er slet ikke muligt for den at give næring til så mange unger. Jeg flytter dem over til en anden gris, der har for få smågrise og ledige patter,« siger hun og går tilbage mod den røde Massey Ferguson-traktor.

https://www.information.dk/moti/2017/10/landmaendene-ved-godt-rumaenske-arbejdere-bedre-danske

Lasă un răspuns