pentru prietenii care nu stiu daneza: ceva despre handbalul romanesc, Oltchim, Randers si ceva probleme mentale…

0
197

(Alt anden end en sejr godtages ikke i den rumænske lejr)

Tilhængere, sponsorerer og ledelse kræver sejr til Oltchim Valcea, når første Champions League-opgør fløjtes igang i Randers. Rumænerne er klare favoritter, men det kan let give mentalt bagslag, vurderer rumænsk sportsjournalist

Mentale problemer

Oltchim Valcea er allerede kommet flyvende fra start i den nationale liga med fem sejre ud af fem mulige – senest 41-17 over Universitatea Resita – men det er først nu, det for alvor tæller.

»Håndbold er en utrolig populær sport i Rumænien, men kun når det gælder de europæiske turneringer, eller hvis landsholdet spiller mod en stærk modstander. Til en normal ligakamp kommer der kun et par hundrede tilskuere til Oltchims kampe, men når der står Champions League på programmet, blusser fanatismen op. Sidste år var det især helt vildt i sidste kamp mod Viborg,« forklarer Stefan Gavan, der fornemmer endnu større optimisme blandt klubbens tilhængere, inden den nye Champions League-sæson fløjtes igang på lørdag.

»Det vil være et meget hårdt slag, hvis Oltchim mister point til Randers, men der er altid en mulighed. Det kan blive Randers’ store chance, at rumænske hold ofte løber ind i mentale problemer, når det bliver udnævnt til favoritter. Det er meget sandsynligt, at Oltchim også får det på lørdag,«lyder spådommen.

articol comlet aici :

Stort pres på rumænske CL-favoritter

Lasă un răspuns