Politia daneza a inceput sa curete Copenhaga de cersetorii romani

0
210

Michael Dettmann, politiassistent, (2. fra venstre) og Andre Selvejer også politiassistent (3. fra venstre) snakker med en rumænsk statsborger, der tigger ved Fakta i Lyngby. 

Nordsjællands Politis Udlændingeenhed gik i går på gaden – og efter kort tids arbejde blev fire rumænere taget med på stationen.

Politifolkene fra Udlændingeenheden i Nordsjællands Politi behøver ikke at være på gaden i mange minutter, før der er »gevinst«.

Det er mandag formiddag, og hele afdelingen er på aktion for at kontrollere de udlændinge, typisk rumænere, der er at finde på gader og stræder i politikredsen.

»Vi kører en prioriteret indsats mod indbrud, og vores afdelings indgangsvinkel til problemerne med berigelseskriminalitet er at tage fat i dem, vi møder på gaden. Om det er dem, der også står bag kriminalitet, kan vi ikke nødvendigvis vide, men det er i hvert fald udlændinge, der ikke ernærer sig ved at arbejde,« siger enhedens leder, vicepolitikommissær Preben Maack Andersen.

500 euro til bussen

Avissælgere er der ingen af i dag, til gengæld får de civilklædte betjente øje på en tigger ude foran Fakta. Han skutter sig i en termojakke, huen er trukket godt ned over ørerne, og et slidt 7-eleven kaffebæger bliver rakt frem mod de mange forbigående.

»Hello. We are from the police. Who are you? What language do you speak?« spørger Michael Dettmann og trækker sit grønne politiskilt frem fra jakken.

»Romani,« svarer manden, der dog taler bedre engelsk, som samtalen skrider frem.

Han kan fremvise et rumænsk id-kort og 500 euros pænt foldet sammen. De er til hans busbillet hjem, mens tiggeriet går til mad, forklarer han. Men tiggeri er ulovligt.

 

Politiet i aktion mod gadetiggere

Lasă un răspuns