Politia daneza atentioneaza: atentie la infractorii romani, instaleaza aparatura de copiare a cartilor de credit pe bancomate

0
279
Hæveautomat bliver fikset

Hæveautomater bryder man ind i. Overvågningsbilledet viser en mand, der har taget et panel ud med en skruetrækker, hvorefter han monterer en optisk læser.

Kriminelle tapper dit kort for oplysninger og aflurer din pin-kode. De hæver penge på dit kort, uden du ved det. Vi har brug for oplysninger for at få fat i svindlerne, siger politiet.

Kolding Politi har i dag offentliggjort en række fotografier af mænd, der er eftersøgt for at aflure folk, som hæver penge på deres kreditkort. Politikommissær Søren Søndergaard i Kolding siger til TV Syd, at der med sikkerhed er „brudt ind” i hæveautomater i Vejle, Horsens og Børkop.

Overvågningskameraer har taget billeder af mænd, der nu er eftersøgt, men politiet anmoder borgerne om at fortælle, om de har set disse mænd, og hvor de har set dem. Måske har de boet på et hotel i nabolaget. Måske har de købt ind i en butik.


40.000 hævet

To automatsvindlere i Taulov
To mænd fra Rumænien eller Bulgarien, der er efterlyst for at fikse hæveautomater.

Det er Pengeinstitutternes Betalings Service – PBS – der har gjort politiet opmærksom på problemet. PBS har registreret en unormal anvendelse af hævekort, og der er hævet på falske kort i udlandet. På et enkelt kort er der gjort adskillige forsøg på at hæve penge, og det er lykkedes at trække 40.000 kroner ud af kontoen.

Politiet siger, at svindlerne skaffer sig oplysninger ved at stikke et specielt, falsk kort i hæveautomaten. De hæver ikke penge, men får adgang til oplysninger, som de bruger senere. Samtidig installerer de en optisk læser øverst i automaten. Den kan kunderne ikke umiddelbart få øje på, og den registrerer deres pin-kode.

 

Politiet advarer mod falske hævekort

Lasă un răspuns