Politia daneza avertizeaza : Bandele de infractori români sint bine organizate si se cunosc intre ele

0
565

Politiet: Rumænske indbrudsbander er velorganiserede

Amuzanta este si caricatura de mai jos.  Cele doua personaje ajungand cu feribortul ïn portul de la Rødby, împartindu-si zonele de influenta… … din bagaje rasar diverse speracluri, ciocane, unelete pentru spargeri…

R_verbander_770949y

Politiet har efterforsket sager mod en række rumænske indbrudstyve, der lader til at kende hinanden.

n lang række af de rumænske indbrudstyve, som politiet har anholdt i den seneste tid, kommer fra samme by og kender hinanden.

Det fortæller politiinspektør Karl Erik Agerbo, der er leder af Task Force Indbrud, som er nedsat af det sjællandske politi.

– Set fra vores side, så virker det temmelig velorganiseret, siger politiinspektøren.

Tyvekoster skulle med bus

Tirsdag forventes Retten i Lyngby at afsige dom i en sag, som Task Force Indbrud har efterforsket under kodenavnet Tucan II.

De to mænd er tiltalt for at have begået mere end 40 indbrud over 11 dage. Tyvekosterne skulle være fragtet fra Danmark til Rumænien med XXL-rutebussen.

Da politiet via aflytning fik nys om, at de to planlagde at forlade landet, blev der slået til mod bussen, hvor i alt 14 kufferter blev beslaglagt med bærbare computere, iPads og iPods, kameraer, parfume, sølvtøj og smykker.

Har hjulpet hinanden

Sagen er en del af et større kompleks med i alt 18 arrestanter. Mange af dem kommer fra byen Tulsea, der ligger tæt på grænsen til Moldavien.

– De kommer hertil og ved, hvordan de skal begå indbrudskriminalitet. Så vi tror, at der har været nogen, som har kendt Danmark godt, og så har de hjulpet hinanden herop efterhånden, siger Karl Erik Agerbo.

Tyvene kører rundt i landet og begår indbrud i villaer og arbejder for det meste i grupper på 3-4 ad gangen.

Et godt samarbejde

– Det er nok vanskeligt at stoppe helt, siger Karl Erik Agerbo, der påpeger, at politiet har et godt samarbejde med de rumænske kolleger.

– Jeg tror ikke, der er nogen tvivl om, at der kommer flere sager. Men man ved aldrig, det kan være, at det har en afskrækkende effekt, at de bliver idømt nogle hårde straffe, siger han.

Flere er blevet dømt efter den hårde tyveriparagraf, der kan give op til seks års fængsel, blandt andet hvis forbrydelsen er begået af flere i forening.

/ritzau/

Politiet: Rumænske indbrudsbander er velorganiserede

Lasă un răspuns