Politicienii si autoritatile daneze folosesc infractionalitatea romanesca pentru a motiva inchiderea granitelor si opozitia la aderarea Romaniei la SCHENGEN

3
310

Sa ne amintim:

Rumænerne og de åbne grænser

( Deja din Martie 2010 s-a dat startul in Danemarca la isteria nationala impotriva romanilor. Ce credeti, era gandita strategia deja de atunci, voiau doar un motiv ca sa preseze impotriva aderarii Romaniei la SCHENGEN in 2011 ?)

Grænseoverskridende. Drabschef Ove Dahl sagde om rumænerne, at »de slår ihjel for et par hundrede kroner«, og »det er en helt anden kultur«. - Foto: Arkiv. Jan Grarup

Grænseoverskridende. Drabschef Ove Dahl sagde om rumænerne, at »de slår ihjel for et par hundrede kroner«, og »det er en helt anden kultur«. – Foto: Arkiv. Jan Grarup

Åbne grænser er et stort gode, men de gør det vanskeligt for politiet at dæmme op for kriminelle.

Der gik ikke mange øjeblikke, fra drabschef Ove Dahl havde sagt, at »rumænerne er skruppelløse«, til næstformanden i Det Radikale Venstre, Zenia Stampe, havde meldt ham til politiet for racisme.

Både politimandens udtalelse og politikerens reaktion vidner om hurtige reflekser, der næppe vil forstyrre nogens fordomme, hverken om politiet eller om politikere fra Det Radikale Venstre. Men lige i situationen var politimanden nu nok nemmest at forstå.

Ove Dahl sagde også, at »de slår ihjel for et par hundrede kroner«, og »det er en helt anden kultur«.

Ophidsede udtalelser, hvis baggrund var en rumænsk mands modbydelige drab på en norsk stewardesse på et hotelværelse i København. I bredere forstand var baggrunden formentlig, at drabschefen kender til andre forbrydelser begået af rumænere.

Ingen af delene berettiger til diskriminerende udtalelser om ’rumænere’ i al almindelighed, så selvfølgelig var det forkert af Dahl at sige, som han gjorde. Også selv om han faktisk sagde rumænerne med tydelig adresse til de faktiske forbrydere og netop ikke til rumænere generelt.

Men nu har han så beklaget sine udtalelser; Zenia Stampe har trukket sin anmeldelse tilbage; og Københavns politidirektør har tilmed holdt møde med den rumænske ambassadør efter en lille diplomatisk krise.

LÆS OGSÅ R-næstformand trækker politianmeldelse tilbage

Grænseoverskridende kriminalitet
Nu kan vi så måske, med Det Radikale Venstres og den rumænske ambassadørs tilladelse, få lov at diskutere det temmelig alvorlige problem, som de juridiske og diplomatiske manøvrer ikke har fået til at gå væk, nemlig kriminalitetens fri bevægelighed i Europa.

Problemets bekæmpelse bliver ikke nemmere af, at Danmark står uden for EU’s retslige samarbejde

Åbne grænser er et stort gode, men de gør det vanskeligt for politiet at dæmme op for kriminelle, ikke mindst dem, der kommer rejsende fra nogle af de fattigste og nyeste medlemslande i EU.

Problemets bekæmpelse bliver ikke nemmere af, at Danmark står uden for EU’s retslige samarbejde. Men uanset forbehold, fordomme og diplomati, så må det være både i Danmarks og Rumæniens og andre østeuropæiske EU-landes interesse, at der bliver taget grundigt fat om den grænseoverskridende kriminalitet.

Mødet mellem Københavns politidirektør og den rumænske ambassadør har forhåbentlig handlet om andet og mere end uheldige udtalelser og potentiel diskrimination; mødet har forhåbentlig også handlet om fælles hjælp til bekæmpelse af forbrydere.

sursa : http://politiken.dk/debat/ledere/ECE920917/rumaenerne-og-de-aabne-graenser/

3 COMENTARII

Lasă un răspuns