Presa daneza despre arestarea diplomatului roman la Moscova (o provocare sovietica)

0
321

( redactia considera arestarea diplomatului roman – imposibila in cazul unui stat civilizat, numa’ ca Russia nu prea e – o provocare de tip sovietic. credem ca rusii vor sa abata atentia de la distrugerile provocate de incendii si incapacitatea guvernului rus de a face fata, si pentru aceasta au nevoie de orice poveste de scandal, orice numai sa nu se mai vorbeasca de incendii si de banii furati de autoritatile ruse cu aceasta ocazie )

Myndighederne i Rusland har anholdt en rumænsk diplomat på en mistanke om spionage, skriver flere nyhedsbureauer. De russiske myndigheder har anholdt en diplomat, som mistænkes for spionage.

Ifølge den russiske efterretningstjeneste (FSB) er der tale om en højtstående rumænsk diplomat, som blev grebet på fersk gerning i færd med at skaffe sig militære efterretninger.

De russiske myndigheder hævder, at diplomaten, som er ansat på Rumæniens ambassade i Moskva, arbejder for den rumænske efterretningstjeneste.

Diplomat anholdt for spionage i Rusland

 

cititi si :

Myndighederne i Rusland har anholdt en rumænsk diplomat, der er taget på fersk gerning som spion. Han har fået 48 timer til at forlade landet.

De russiske myndigheder har anholdt en rumænsk diplomat, som mistænkes for spionage. Han er blevet beordret til at forlade landet i løbet af 48 timer.

Ifølge den russiske efterretningstjeneste (FSB) blev den højtstående rumænske diplomat grebet på fersk gerning i færd med at skaffe sig militære efterretninger fra en russisk statsborger.

De russiske myndigheder hævder, at diplomaten, Gabriel Grecu, der arbejdede under dække som førstesekretær i den politiske afdeling på Rumæniens ambassade i Moskva, arbejder for den rumænske efterretningstjeneste.

– Hos efterretningsofficeren blev der beslaglagt spionage udstyr, der til fulde viser hans fjendtlige aktiviteter mod Den Russiske Føderation, siger FSB’s informationstjeneste til det russiske nyhedsbureau Itar-Tass.

Han tilføjer, at FSB, der er efterfølger til sovjettidens KGB, er i gang med at undersøge sagen.

Rusland har erklæret den højtstående russiske diplomat uvelkommen eller „persona non grata”, som det hedder på diplomatsprog. Grecus arbejde er uforeneligt med hans diplomatiske status, siger FSB.

Rumæniens udenrigsministerium afviser at kommentere sagen.

– Det eneste, jeg kan sige, er, at udenrigsministeriet ikke har nogen kommentarer, siger ministeriets talsmand Doris Mircea telefonisk til den private tv-station Realtatea.

Afsløringen sker i kølvandet på den største spionudveksling i juli mellem Rusland og USA siden Den Kolde Krig, efter at amerikanerne havde afsløret 10 russiske spioner, som blev udvekslet med fire russere, der havde spioneret for vesten.

/ritzau/AFP

Lasă un răspuns