Presa daneza, suedeza si norvegiana: „Romania – țara fericita. Cersetorii români din Norvegia, Suedia si Danemarca trimit anual în țara lor sute de milioane de coroane scandinave”

0
393

Lykkelandet: Tiggere sender 90 millioner kr til Rumænien. Politiet i Norge anbefaler at man ikke giver penge til tiggere, efter at norsk TV har afsløret et større rumænsk netværk i Bergen, der har sendt millioner til Rumænien.

  • En nat i byen for to år siden inviterede jeg nogle tiggerpiger på 7-11 og sagde, at de kunne tage det de ville have af mad – jeg skulle nok betale.

  • Men ingen af dem var sultne, og de valgte cola, chokolade … og smøger.

  • Det fik de og det så var første og sidste gang, jeg gav noget.

100 millioner til Rumænien
Sådan skriver norske Else E på NRKs Facebookside i en kommentar til NRK-dokumentaren Lykkelandet, der viser hvordan et rumænsk netværk på 140 personer styrer prostitutions- og tiggermarkedet i Bergen. Og at der de seneste fem år er sendt 100 millioner kroner fra privatpersoner i Bergen til privatpersoner i Romania.

Else E – som altså oplevede at tiggerne ikke var sultne – er ikke den eneste, der ikke vil give penge til de folk, der sidder med et pastickrus på jorden. Politimester Kaare Songstad fra Vest politidistriktet i bergen siger, at de penge du giver i en god mening, kan ende med at være med til at finansiere kriminalitet.

Svensker skifter holdning
– Vi anbefaler hellere at man giver penge til de organisationer, der hjælper de fattige rumænere i deres lokale miljø, siger han i en kommentar til afsløringerne, der også har skabt debat i Sverige. Her har Martin Valfridsson, som sidste år var Sveriges nationale udreder for udsatte EU-borgere, skiftet holdning til tiggeri. efter at han set programet:

– Jeg afleverede min rapport for et år siden (som konkluderede, at Sverige IKKE skulle forbyde tiggeri), men desværre – nu jeg har skiftet mening.

 

http://ekstrabladet.dk/nationen/lykkelandet-tiggere-sender-90-millioner-kr-til-rumaenien/6629333

Lasă un răspuns