Presa din Danemarca despre deshumarea cuplului Ceausescu de astazi

0
439

POLITIKEN : Rumæniens tidligere diktator Nicolae Ceausescu og hans kone, Elena, er blevet gravet op for at tjekke identiteten en ekstra gang.

Det sker for at mane rygter i jorden om, at det ikke er Ceausescu, der ligger begravet på en militærkirkegård i hovedstaden, Bukarest.

»Jeg er tilbøjelig til at tro, at ligene er dem af mine svigerforældre, men jeg kan ikke være 100 procent sikker, før der er foretaget dna-prøver«, siger Mircea Oprean, som er gift med en datter af den afdøde diktator.

Henrettet ved skydning
»Jeg så deres lig. Min svigerfars var ganske velbevaret. Jeg genkendte hans sorte vinterfrakke med nogle huller i den, formodentlig skudhuller«, siger Oprean videre.

Nicolae Ceausescu var Rumæniens enerådige leder fra 1965 til 1989. Efter store gadeprotester mod hans regime flygtede han i december 1989 sammen med sin kone fra Bukarest, men blev anholdt få timer efter.

Nicolae og Elena Ceausescu blev ved en skueproces dømt til døden og henrettet ved skydning den 25. december. De blev begravet på militærkirkegården Ghencea.

Berlingske si BT

Lasă un răspuns